Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Međupovezanost

Da li kada razmišljate kako su stvari međusobno povezane, pa i one za koje se to ne primjeti na prvi pogled? Štoviše, kod njih mi je to i najzanimljivije. Vjerojatno ste čuli za teoriju kaosa koja kaže da mahanje leptira na jednom djelu zemaljske kugle može uzrokovati pojavu tornada na nekom drugom djelu. Iskreno, moje poznavanje te teorije staje na toj rečenici - no upisavši u Google buterfly effect pojavili su se i neki interesantni linkovi koje želim proučiti kada mi se potrefe 2V (volja i vrijeme). Za ovaj post i ona osnovna rečenica je sasvim dovoljna. Kada razmišljam o tome, mene to fascinira - jednostavno koliko god bilo nešto sitno što napravili, zapravo možemo prouzročiti ogromnu stvar. Kao što sam i prije spomenuo, to i je jedna od osnovnih ideja postojanja ovog bloga - mogućnost lančane reakcije. Koliko može napraviti jedan blog među 253 tisuća postojećih samo na blog.hr servisu? Druge blog servise i da ne spominjem... Takav način razmišljanja mi daje motiv da nastavim pisati i dalje, iako objektivno, moja trenutna čitateljska publika je uglavnom na ovom blogu zbog mene , a ne zbog onog što pišem - da pišem i o tome što sam jučer radio, čitao, jeo - vjerojatno broj čitatelja ne bi bio nešto puno drukčiji... Ne bi bilo čudno ako bi čak i bio veći wink Ne kažem da je to nešto loše, niti se ne žalim - već samo iskreno konstatiram ono što realno mislim.

Vratimo se na međupovezanost: zato što ste vi nekome nešto rekli, taj će pomisliti na nešto što će ga potaknuti da napravi nešto što će nekog trećeg potaknuti na razmišljanje i tako dalje... Fascinantno je to - kao da ubacimo sitan impuls u kompleksan sistem i onda cijeli sistem odreagira. Ako postoji neko superiorno biće i promatra tu kompleksnost svega povezanog, vjerojatno uživa u tome.
Mene iskreno uzbuđuje razmišljanje o tome... Zbog te kompleksnosti i ogromnog raspona mogućih reakcija sistema, život i je tako čudna stvar, pa se ponekad događaju i stvari koje su izvan neke uobičajne logike. Život je toliko čudna stvar, da zapravo što god bude u njemu i nije tako čudno. Pa tako da i ovaj blog dobije veliku čitateljsku publiku unatoč tome što neke brojke govore da to nije logično (253 000 drugih blogova - ima više blogova, nego li čitatelja zujo) Ili da neka rečenica na ovom blogu spasi na stotine ljudi. (Što mislite o ovoj rečenici?) Isto tako ne bi bilo čudno da se dvoje čitatelja ovog bloga upoznaju preko komentara, sprijatelje i na kraju završe u sretnom braku (a o ovoj?)...Zašto ne, čitatelji dragi, sve je moguće - dobrodošli u svijet kaosa! :yes

Post je objavljen 09.03.2007. u 08:58 sati.