Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kokoshi

Marketing

8.mart

Free Image Hosting at www.ImageShack.usEto drage moje kokoške i sve ostale žemske koje posjećujete ovaj blog, sretan vam (nam) dan žena!
Nemam više šta pametno za reć zato ću vam kopirat ono šta su drugi pametno smislili i rekli ....

"Nije interesantno ono što vam žene kažu. Interesantnije je ono što vam prešute."
Aleksander Dumas
(1824 - 1895)

"Većina muškaraca traži od svojih žena vrline kojih se oni sami ne pridržavaju."
Lav Nikolajevic Tolstoj
(1828 - 1910)

"Bog je stvorio žene zato da bi ukrotio muškarce."
Francois - Marie Arouet de Voltaire
(1694 - 1778)

"Kada nas ljube, žene nam opraštaju sve, čak i naše zločine. A kada nas ne ljube, ne opraštaju nam ništa. Čak ni naše vrline."
"Život muškarca je slava, život žene ljubav.
"
Honore de Balzac
(1799 - 1850)

.... zašto 8.3. ....
Međunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) se obilježava 8.3. svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnika ženskog spola. Prvi Dan žena se slavio 28.2. 1909. u SAD temeljem deklaracije koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Između ostalih važnih historijskih događaja, njime se obilježava i požar u fabrici Triangle Shirtwaist u (New Yorku 1911. godine) kada je poginulo preko 140 žena. Ideja da se obilježava međunarodni dan žena se prvi put pojavila početkom 20. vijeka u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših radnih uvjeta. Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila su javno demonstrirale 8.3. 1857. u New Yorku. Tekstilne radnice su protestirale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Demonstracije je rastjerala policija. Te iste žene su osnovale sindikat dva mjeseca kasnije.....
( Wikipedia)

I za kraj...girl power! smijeh
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 08.03.2007. u 01:34 sati.