Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pricapricisad

Marketing

Audi A5


Nakon što su se na internetu neplanirano pojavile prve fotografije, njemački proizvođač morao se pomiriti s novonastalom situacijom i objaviti tehničke podatke kupea koji će predstaviti u Ženevi.

Image Hosted by ImageShack.us

Audi A5 razvijen je na novoj platformi, koju će koristiti i novi A4, čije predstavljanje možemo očekivati krajem godine. Iako u Ingolstadtu tvrde da vanjski izgled novog A5 predstavlja iskorak u Audijevom dizajnerskoj filozofiji, očito je da su Walter de Silva i njegovi suradnici dobili vrlo stroge upute. Naposljetku su stvorili konzervativni kupe, namijenjen upravo takvoj klijenteli.

Image Hosted by ImageShack.us

Ako već vanjština djeluje monotono, performanse bi trebale biti izvrsne, barem sudeći prema najavljenim pogonskim jedinicama. Osnovni model pokretat će 1.8-litarski TFSI od 170 KS, no taj agregat naći će se u ponudi tek od jeseni. Dotad će jedini "obični" benzinac biti novi 3.2-litarski V6, čijih će 265 KS biti dovoljno za ubrzanje do stotice od 6.1 sekundi, te maksimalnu brzinu od 250 km/h. U Ingolstadtu nisu zaboravili na ljubitelje dizelaša, za koje su pripremili dvije pogonske jedinice. Slabiji 2.7-litarski V6 nudi 190 KS, dok snažniji trolitarski V6 razvija 240 KS, te omogućava ubrzanje do stotice za samo 5.9 sekundi.

Image Hosted by ImageShack.us

Prava poslastica trebao bi biti S5 model (na fotografijama), s čuvenim quattro pogonom i atmosferskim V8 benzincem od 354 KS. Ova izvedba bit će ujedno i najsnažnija, barem do dolaska najavljene RS inačice...

Post je objavljen 05.03.2007. u 20:34 sati.