Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/silvija1706

Marketing

Pušenje marihuane povećava rizik od shizofernije

U nedostatku inspiracije morala sam ipak nešto smisliti i za ovaj dosadni "web" jer je stvarno došlo vrijeme da nešto novo napišem... Pa evo...rolleyesyeswink

Intenzivno "uživanje" u marihuani može povećati rizik od shizofrenije (teške mentalne bolesti koje karakteriziraju poremećaji u razmišljanju, emocionalnim reakcijama i ponašanju) kod tinejdžera koji imaju predispoziciju za tu bolest.
Znanstvenici medicinskog fakulteta Albert Einstein, u New Yorku, otkrili su zabrinjavajuće sličnosti između mozgova shizofrenih tinejdžera i korisnika marihuane tinejdžerske dobi. Koristeći sofisticirane metode prikazivanja mozga i njegove aktivnosti, znanstvenici su obratili pažnju na dio mozga povezan s jezikom i slušanjem, koji je u kasnoj adolescenciji još uvijek u razvoju. Snimke mozga pokazale su jednake abnormalnosti i kod shizofrenih tinejdžera i kod njihovih vršnjaka koji uživaju u marihuani, ali ne i kod skupine zdravih tinejdžera. Saznali su da korištenje marihuane mijenja dio mozga u razvoju, isto ono područje koje je oštećeno u mozgovima shizofrenih osoba. Zaključak je da pušenje marihuane tijekom adolescencije prekida sazrijevanje mozga i oštećuje područja koja su u razvoju.

Shizofrenija pogađa gotovo jedan posto stanovništva svijeta. Bolest prati čitav niz raznolikih simptoma, od povlačenja u sebe, pa do halucinacija.

(Meni mozak nikada ni nije počeo sazrijevat jer ga ni nemam pa za mene to ne vrijedi, ali svejedno, ne konzumiram travu... To ću s nekih 70 počet.... Onak uništavat se totalno... Jeah!!)
Pozdrafffffić svima koji ste morali ovaj dosadni post čitat.... Nadam se da ću se sljedeći put sjetit nečeg boljeg... Nemam baš inspracije zadnjih dana... POZZ!!mahmah

Post je objavljen 28.02.2007. u 00:02 sati.