Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darkranger

Marketing

Dilema da li biti pošten do kraja i sve prijaviti?

Evo mene nakon dugo vremena. Opet sam izgubio volju za pisanjem gluposti. Ni sada mi se ne da pisati o ničemu, ali imam jednu dilemu pa se nadam da će se naći netko tko će mi pomoći u razrješavanju iste.

Opet je riječ o policiji. Stvar je sljedeća vidio sam policajca na dužnosti kako pije (karlovačko) pa se sada razmišljam da li to objelodaniti (npr. putem bloga ili novina). Sve što sam vidio može se vrlo lako dokazati tak da neće ispasti da lažem i muljam jer ne volim našu policiju. S jedne strane se mislim da ga treba prijaviti, jer u najmanju ruku krši zakon i propise svoje struke, dogodilo mi se jednom i da mi je policajac izmislio prekršaj pa sam potrošio novaca i vremena da to dokažem da sam u pravu (o tome sam pisao u svome drugom postu na Blogu u siječnju 2006, pod nazivom Policija trenira strogoću - dolje lijevo u boxu). To su mi razlozi zašto bi ga trebalo prijaviti ili bar raskrinkati. Znam da su zakoni i propisi tu da bi se poštivali (iako neki vele da bi se kršili), znam da je čovjek popio pivu na dužnosti, znam da zna da to ne smije i znam da bi on meni kaznu napisao bez razmišljanja da sam ja na njegovom mjestu, ali ne znam da li sam takav da zbog jedne pive nekog ugrozim na način da ga suspendiraju ili sl.

S druge strane popio je samo jedno pivo (koliko sam ja vidio), što je budimo iskreni ništa, možda doma ima ima nezaposlenu ženu i djecu koja idu u školu, pa ne bi htio da zbog mene oni naje.. i to zbog jedne pive, nije ni on kriv što ima takve šefove kavi jesu pa su donijeli glupi zakon o 0 promila (koji ja moram poštivati i mislim da mi ne bi policija oprostila da me zaustave nakon jedne pive).

Vidite tu se otvara dosta pitanja za i protiv (većina ih nije navedena) zato nadam se da će netko i nečiji komentar biti od pomoći. Ako nakon svega odlučim da sve napišem to će biti vjerojatno u sljedećem postu.

UPDATE:

Evo baš u jutarnjem jedna slična situacija ovoj o kojoj pišem.

Post je objavljen 13.02.2007. u 17:14 sati.