Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ski4ever

Marketing

Ivica Kostelić stigao u Are

Image Hosted by ImageShack.us

IVICA KOSTELIĆ s ekipom je danas stigao u švedski Are na FIS Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju.

Uz Ivicu Kostelića stigli su Ante Kostelić (trener), Gregory Bilić (serviser), Igor Jakopović (pomoćni trener), Danko Butala (fizioterapeut), Dr. Nataša Desnica (službena liječnica Hrvatske alpske skijaške reprezentacije), te Marica Kostelić.

U Are će, na posljednjih nekoliko dana SP-a, najvjrojatnije svratiti i Janica Kostelić kako bi na slalomskim utrkama navijala za Ivicu, Anu i ostale reprezentativce.

Image Hosted by ImageShack.us

Ivica je po dolasku odradio tzv. streching i trening razgibavanja. Natko Zrnčić-Dim osjeća se dobro i zdravim nakon trodnevne upale grla i povišene tjelesne temperature, te je danas odradio skijaški trening (Super-G na slobodno) u društvu njegovih kolega iz reprezentacije Ivana Ratkića i Tina Širokog.

Za utrku Super-G za muškarce koja je po novom rasporedu sutra u 12.30 sati, objavljena je startna lista. Natko Zrnčić-Dim imat će startni broj 44, Ivan Ratkić 50, dok će Tin Široki startati 56. od ukupno 69 skijaša.

Vremenske prilike se popravljaju u zadnjih nekoliko sati i vjeruje se da će se obistiniti najavljana, bolja prognoza za slijedećih nekoliko dana.


Nekoliko dana opuštanja u Selcu popravilo je malo stvari, iako Ivica Kostelić definitivno nije tip sklon defetizmu. No, nakon Schladminga i petog izlijetanja u sedam slalomskih utrka, našem je skijašu trebao mir.

Ma dobro, nije baš tako strašno. Ove sezona je daleko od onog što sam zamišljao, no barem sam dobio priliku puno toga naučiti. Nisam nezadovoljan. Znam da vam to sad čudno zvuči, no ove sam sezone ostvario i jednu pobjedu. I to nakon tri godine. To je velika stvar i sigurno nešto po čemu ću ovu godinu pamtiti. Iako, sezona još nije gotova istaknuo je naš skijaš.

Odluka da ipak skija superkombinaciju na Svjetskom skijaškom prvenstvu nešto ga je ranije dovukla u Švedsku. Ta ideja se kod mene i oca "kuhala" već neko vrijeme. Ne samo zbog pobjede u Reiteralmu. Razlog su i bodovi. Želimo uloviti tih 400 bodova radi boljih startnih mjesta. Ali, naravno da vjerujem i u odličje. Samo šteta što se ne vozi klasična kombinacija, s dvije vožnje slaloma. Tu bih ipak imao još bolje šanse.

Na početku sezone naš je skijaš bio uvjeren da je razlika od devet dana između superkombinacije i slaloma prevelika za dobru pripremu za prvu Ivičinu disciplinu.

I dalje mislim da je razlika velika, no vjerujem da mi ne treba toliko puno slalomskih treninga. Jer ovosezonski problem sigurno nije tehnika ili nekvaliteta. Dobro radim cijele godine i samo još trebam ući u cilj. Šansa za odličje u slalomu je jednaka kao i za superkombinaciju. Bez obzira na sve probleme, nisam odustao od svojih ambicija zaključio je Ivica.

Post je objavljen 05.02.2007. u 20:55 sati.