Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sunflower37

Marketing

nema ni pasa osim morskih :))

Ajme sto je Aquarium genijalan!!!!!!!!!!!Moj dragi Franz ne bi moga odolit ubacit jesku u velike bazene sa kapitalnim primjercima grdobina, moruna i ostalih tropskih vjerovatno nejestivih ribetina zbog ogromnih kolicina otrova koje imaju u sebi.
Image Hosted by ImageShack.us
Dakle osjecala sam se ko riba u vodi setajuci tunelima gdje pasi od 7 metara i ko zna koliko kila plivaju iznad glave mi a divovske raze prate me lijevo i desno kroz staklene stijenke.Aquarium je na 3 nivoa i sa masu sadrzaja - bazeni gdje cak mozete sjesti u neki bajbot i kroz stakleno dno promatrat morski podvodni svijet, galerije u mraku sa osvijetljenim bazenima sa trospkim ribama, didakticki opremljeni prostori gdje morete u ruku ulovit zvijezde, rakovice, prazne cahure jaja morskih pasa gdje se cuvaju embriji..prostor za klince, mali teatar sa platnom i filmom o morskom bogatstvu Australije, velika terasa sa odlicnom jutarnjim kavom, simulator koji odnese k vragu zeludac bacajuci vas u sve strane dok kao fol prolazite kroz morske fore ..
Image Hosted by ImageShack.us
Vjerovatno iz nekog strahopostovanja morski psi imaju veliku prednost ovdje :))Impresivne zivotinje i iza stakla ne cine se pitomo ali ipak meni su najdraze..
Image Hosted by ImageShack.us
Meduze, morski konjici od kojih je najsmjesniji i najpopularniji konjic-klokan (pitate se zasto :)) ), morske zmije, jastozi i rarozi, sve napravljeno u fenomenalnim prostorijama koje su zamracene a svijetlost dolazi samo iz njihovih aquaria tako da nastojanje da gledate svijet ribljim ocima (tako je napisan i reklamni letak ) je potpuno uspjesno.
Image Hosted by ImageShack.us
Masa ljudi odusevljeno posmatra plavetnilo i koraljno bogatstvo smjesteno na sam dohvat vase ruke.
Image Hosted by ImageShack.us
Aquarium je podno dosad najveceg zdanja u Melbournu - Realta koji ima 102 kata a sad je vec u izgradnji neboder za kojeg kazu da ce biti najveci na svijetu.

Image Hosted by ImageShack.us
E pa odmah preko mosta tu ja pijen kafe iz razumljivih ovisnickih navika :)) i naravno slobode znate vec cega ...
Najveca fora je u 21 i 22 sata kada se u samo nekoliko minuta iz masivnih stupova duz rijeke izbacuje plamen i citav dio zagrije se za nekoliko desetaka stupnjeva a svi cannoni skljocaju ne bi li uvatili dio scene koja tad nastane.Imam ja snimak al kako da vam ga pokazem hm hm :)) Zato evo bar slika koja i nije bas uspijela zbog velike svjetlosti koju plamen stvara.
Image Hosted by ImageShack.us
Prosetali smo i izlozbenim prostorom u kojem je bio postavljen sajam kupaonica i spa pa nakon ubiranja nekih novih svjetskih dizajnerskih ideja progurala sam se da vidim limuzinu nekog multi bilionera :))
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Klubove gdje zalaze samo muskarci ne mozete uslikati kao ni privatne maskirane zabave jer na ulazima stoje gorile u Versace odijelima.Pubovi su puni vec u 19 sati di mladez bespostedno cuga.Meni je ostalo da odem na makedonsku pjacu po voce i povrce jer zna evropljanin kako nabavit po dobroj cijeni te spustanjem cijena u neko doba mozete napravit dobru zalihu paprika, avokada, vrlo malenih kineskih banana..
Image Hosted by ImageShack.us
Batman park nema veze sa sismisima ni super herojima vec predstavlja pokusaj rjesenja za golubove o kojim sam vam vec pisala.
I na kraju da se pofalin kako vozin donekle uspjesno rutu koju sam gotovo napamet naucila i to sa postivanjem davanja prednosti onima koji skrecu lijevo :))
Image Hosted by ImageShack.us
O jos poruka dragoj ATLANTIDI - jednom mi je Stranger napomenuo da je nostalgija opasna boljka bas kao sto i ona pita jel mi zasuze oci na hrvatsku pismu :(( zato u svako doba moze se cuti sa mog playera..da te mogu pismom zvatiiiiiiiiiiiiiiiiii ...............:))



Post je objavljen 04.02.2007. u 23:22 sati.