Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pticicacom

Marketing

Pticica propuhivanje

Dakle prvo moram priznati da nas je rast popularnosti Ptičice uhvatio nespremne. Ovakav promet smo očekivali možda nakon godinu dana. Brojke su trenutno 1700 korisnika, 2000 uniqa dnevno 30000 page vieowa i 1500 komentara, a slike više i ne brojim :)

Evo i glavnih promjena koje će nastupiti sutra:

galerija:
Pošto smo mislili da će to sve malo sporije ići ostavili smo dosta stvari neoptimizirano. Npr galerija korisnika je generirala 20-tak upita u bazu potpuno nepotrebno.

slika:
Stranica sa slikom je trenutno prilično zahtjevna. Izbaciti ćemo za koji dan onu navigaciju gore desno. Čini mi se da to nitko ne koristi. Dodati ćemo navigaciju "prethodna slika", "slijedeća slika" ispod same slike.

komentari:
Stranica sa komentarima nam je ubijala bazu. Do sad se dohvaćalo n zadnjih komentara na slikama koje je korisnik komentirao sortirano po zadnjem komentaru na slici. To je prilično zeznuta stvar. Komentari će ubuduće biti sortirani po datumu zadnjeg korisnikovog komentara na toj slici a prikazivati će se maksimalno 5 zadnjih komentara. Tako više neće isplivavati na prvo mjesto slike koje ste komentirali prije sto godina, a sad je netko ubacio komentar.

Imali smo još jedan mali bug koji nam je ubijao procesor ali to je rijeseno i sad se lakše diše.
Uglavnom sad bi neko vrijeme trebalo raditi malo bolje, a kad dovedete još vaših prijatelja na Ptičicu onda ćemo raditi dalje.
Hvala svima na mailovima i savjetima,
Pozdrav!

Post je objavljen 02.02.2007. u 20:24 sati.