Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ski4ever

Marketing

Početak SP-a u alpskom skijanju upitan zbog lošeg vremena

U ŠVEDSKOM Aareu sutra bi trebalo započeti Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju. No, sudeći po vremenskim prognozama i trenutnoj situaciji vrlo je lako moguće da će se organizator već sutra, kada je na programu prva utrka muški super G, suočiti s promjenom rasporeda.

Noćas je u Aareu vladala prva snježna oluja, napadalo je dosta novog snijega na inače već vrlo dobro pripremljene staze. Jutros čak i kiša. Prijeti također i jak vjetar posebno u gornjem dijelu, a upravo je vjetar (uz slabu vidljivost) najveći protivnik brzih disciplina.

Na stazama gotovo danonoćno radi 14 "ratraka" i stotine dragovoljaca koji čiste snijeg i sa staza i sa zaštitnih ograda i mreža. Srećom rasporedom su od ponedjeljka predviđena tri dana treninga spusta pa ukoliko i dođe do odgađanja super G-a (u subotu i nedjelju) moguće je održati utrke početkom idućeg tjedna.

Osim toga vremenska prognoza je nešto povoljnija. Predviđa se slabljenje vjetra i manje oblaka, te manje padalina.

U Aare je već stigla hrvatska "ekspedicija". U muškom super G-u se očekuje nastup Natka Zrnčića Dima, Ivana Ratkića i Tina Širokog.

Ivica Kostelić je nakon pet ispadanja u svjetskom kupu slaloma i i pobjede u super kombinaciji odlučio voziti superkombinaciju.
Pobjeda i četvrto mjesto u Svjetskom kupu Ivicu sigurno svrstava među favorite. Osim toga osvojio je i olimpijsku broncu u Torinu. Drugo je pitanje "rejtinga" medalje u kombinaciji i u slalomu.

Naravno da nikako ne smijemo zaboraviti ni Anu Jelušić trenutno 3.slalomašicu svijeta koja će isto pucati na visoki plasman.
A možda joj se priključi i Yvonne Schnock za koju se nadamo da će joj Vedran Pavlek ukazati povjerenje i pozvati je u reprezentaciju.

Sretno svima,i neka berba medalja krene!
hrvatskathumbup

Post je objavljen 02.02.2007. u 18:12 sati.