Šta napraviti kad ste gladni a neda vam se stalno rezuckat kobase ili špekec...šta napraviti kad bi pojeli nešto toplo a imate malo vremena...samo zavirite u hladnjak...
Volite li tunjevinu...e onda ste na konju
Evo namirnica koje su vam potrebne da zadovoljite svoj želudac i glad...
tunjevina (preporučena u komadićima)
tijestenina (svih oblika a spaghetti mogu poslužiti u krajnjem slučaju)
1 kisela vrhnja
1 vrećica majoneze
malo kiselih krastavaca...
+ po želji
kuhani kukuruz,grašak,grah,mrkva (a naravno može i sve zajedno)
Kako to pripremiti?...e vrlo jednostavno.
Prvo skuhati kukuruz,grašak,grah i mrkvu (srezati na sitne kockice) te tako pustiti da se dobro ohladi...potom slijedi tjestenina.
U vodu dodati 2-3 veća prstohvata soli te je pustiti da zakuha.Dodati tjesteninu te kuhati 10ak minuta ili točnije dok ne bude Al dente(francuski izraz..."za zub").
Tako kuhanu tijesteninu procijediti u hladnoj vodi te vratiti u posudu u kojoj je kuhana.
Dodati ostale namirnice...tunjevinu (prije procijediti ulje),sitno kosane kisele krastavce,vrhnju te majonezu a naravno i povrće za koje ste se odlučili.
Sve dobro izmješati odozdo prema gore (pravilan način mješanja) te začiniti po ukusu.
Bon apetit!!!
Post je objavljen 19.01.2007. u 15:19 sati.