Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pruziruku

Marketing

Pomoć tjelesnom invalidu u Zagrebu

Poštovani,

Ime mi je Slađan Livnjak, rođen sam 1984. godine. Osoba sam s tjelesnim invaliditetom, zbog čega sam trajno vezan uz invalidska kolica. Student sam četvrte godine Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu.
Živim u studentskom domu, uzdržavam se od državne stipendije (700kn) i povremenog rada preko student servisa.
Premda mi je materijalna situacija vrlo teška, nastojim ustrajati budući da imam cilj – postati defektolog – prof. rehabilitator.
Prije nego što kažem zašto Vam se obraćam, volio bih da znate da je bilo vrlo teško zatomiti ponos i obratiti se za pomoć. Ne pripadam ljudima koji traže a imaju; na ovaj me je korak nagnala samo nevolja i težnja k očuvanju vlastita dostojanstva. Imam automobil marke Škoda Felicia (1997. god.), s prilagođenim ručnim komandama, koji mi služi kao ortopedsko pomagalo jer bez njega ni u kom slučaju ne bih mogao odgovoriti zahtjevima studija.
Međutim, moj je automobil star i u vrlo lošem stanju, često se kvari i nije pouzdan. Dakako, kad se pokvari ne mogu ići na predavanja, gotovo mi je potpuno onemogućeno kretanje i ispunjavanje dnevnih obaveza. A to, razumije se, itekako dovodi u pitanje nastavak i okončanje studija.
Pored toga, održavanje starog automobila je vrlo skupo, a moja su primanja vrlo skromna i posve nedostatna za takvo što. Tijekom prošle akademske godine imao sam 11 kvarova. A osjećaj bespomoćnosti i nelagode koji me prožima kad mi auto zakaže nasred neke od zagrebačkih prometnica, da i ne spominjem. Dobar mi je i pouzdan automobil doista nužno potreban ne samo zato da bih mogao nastaviti (i dovršiti) studij, nego i da bih mogao živjeti ravnopravno i dostojanstveno.
Lijepo Vas molim da ovo ne doživite kao molbu (još jednog) razmaženog momka, nego da mi, ako je moguće, pomognete donacijom. Bit ću Vam duboko i istinski zahvalan.

Ako mi možete i želite pomoći na uplatnicu upišite sljedeće:

Primatelj: ADRA Hrvatska
Prilaz Gjure Deželića 77
10 000 Zagreb

Broj računa je: 2360000 – 1101582233
Poziv na broj odobrenja: 06-243030-20
Opis plaćanja: Donacija za Slađana Livnjaka


Unaprijed zahvaljujem,

Slađan Livnjak


Post je objavljen 09.01.2007. u 01:45 sati.