Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/silvija1706

Marketing

Kišobran koji uvijek ostaje suh

Nano kišobran koristi najnovija otkrića nanotehnologije kako bi uvijek ostao suh. Kad dođete kući ne morate više tražiti mjesto gdje ćete ga odložiti da bi se posušio. Čak i po najgorim pljuskovima ovaj kišobran ostati će suh. Dovoljno je samo da ga dobro protresete prije nego uđete u kuću i bit će opet čist i suh kao što je bio i kada ste ga uzeli sa sobom. Tajna je u jednoj (već spomenutoj) riječi: nanotehnologija.
Nanotehnologija je pojam koji pokriva mnoga područja istraživanja objekata na "temi" atoma i molekula, a uključuje kontroliranu manipulaciju nanoskopskim strukturama (1 nanometar = milijarditi dio metra, što je otprilike osamdeset tisuća puta tanje od ljudske vlasi) i njihovu integraciju u veće komponente. Nano-kišobran napravljen je imitirajući prirodni fenomen - lotosov list. U prirodi mikroskopske, neravne nanostrukture na lišću lotosa proizvode jedan fascinantan efekt. Naime, blato i vlaga jednostavno će skliznuti s lista. To se događa zbog toga jer se na površini lista nalaze puno manja područja na koja se blato ili kapljice vode ne mogu zalijepiti.
Cijeli proces razvijen je u Švicarskoj nakon nekoliko godina znanstvenih istraživanja.

I na kraju, ako ste očekivali kišobran koji će izgledati kao da je izašao iz nekog science fiction filma, odahnite. Ovo je ipak, na kraju krajeva klasičan kišobran u prirodnoj veličini, s drvenom ručkom i automatskim mehanizmom za otvaranje i zatvaranje. Kišobran k`o kišobran.

P.S. Ljudi, svima vam želim sve najbolje u 2007. godini! Pozdrav!


Post je objavljen 02.01.2007. u 11:19 sati.