Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/filmskegreske

Marketing

Road To Perdition (2002)

Originalni naziv: Road To Perdition
Hrvatski prijevod: Put do uništenja
Redatelj: Sam Mendes
Glume: Tom Hanks, Daniel Craig, Rob Maxey, Paul Newman, Jude Law..
Kratki sadržaj: U trenutku kada sin Michaela Sullivana svjedoči okrutnom ubojstvu, život ovog dvanaestogodišnjeg dječaka i njegovog oca gangstera nepovratno su uništeni, a njihove sudbine zauvijek spojene. Sada, na meti mafije kojoj je posvetio život, Sullivan i njegov sin nemaju se kome obratiti imajući nemilosrdnog sadističkog ubojicu za petama. Upravo ovdje - u toj divljoj borbi da ostane živ i zaštiti svog sina - ovaj doživotni gangster pronalazi čast i iskupljenje. Zanimljiv, snažan i vizualno sjajan, Put do Uništenja u redu je najboljih gangsterskih filmova svih vremena.
Godina proizvodnje: 2002.

Najupečatljivije greške:

* Usceni kad Mike Sullivan sjedi u razredu, iza njega se nalazi američka zastava s 50 zvjezdica. Hm, u tridesetima? No way..

* Kad se Tom Hanks vozi u Chicago (Ne Jura stublić :)), koji je pun automobila iz 1931., ogromna, moderna dizalica vidi se reflektirana na staklu automobila.

* U sceni u restoranu, Jude Law sipa šećer u kavu. Na stalku za šećer se vrlo jasno vidi bar kod, koji nisu korišteni 1931.

* Na kraju scene u restoranu, kad Jude Law puca prema automobilu Sullivana i njegovog sina, metak probija stražnje staklo, ali ne i prednje… Gdje je metak završio ??

* Kada se Mike i njegov sin voze u autu, nakon što je Mike ubio Rooneyevog glasnika, svjetla modernog aviona dva puta zabliješte na noćnom nebu.

* U sceni kada Tom Hanks puca u Connora Rooneya, u odsjaju stakla na vratima vidimo njega kako leži u kadi mrtav, a velika mrlja krvi nalazi se iznad njegove glave, ali Hanks je pucao stojeći s rukom prema dolje..

* Pred kraj filma, kada Sullivan dobija metak u leđa, krv zamrlja prozor ispred njega, al ina samom kraju, kad umire u rukama svog sina, na prozoru nema krvi.. Neke vrijedne čistačice na setu, a ?

* Na kraju filma, kada Sullivan umire, vidimo kako lagano zatvara oči. U slijedećoj sceni, Kad je Hanksov lik mrtav, oči su mu širom otvorene.


Post je objavljen 21.12.2006. u 00:31 sati.