Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rezonator

Marketing

Bravo Zrinka

Danas kad sam slušao radio čulo se priopćenje vezano za objavljivanje fragmenta starog govora vrlog nam predsjednika i kasnija vezana događanja. Potpisala ga je Zrinka Vrabec Mojzeš. Bravo Zrinka, pokazala si veliku doslijednost i integritet, oprosti što sam te u afektu nazvao Švrakom, još me uvjeri da si u stanju pričati s nekim agresivnim imbecilom čija su uvjerenja diametralno suprotna tvojima zadržavši pristojnost i ne moraš se ni ispričati za one ispade netolerantnosti spram političkih neistomišljenika.

Nakon toga je počela liga ljiga. Prvo sam poželio na listu negativnih osoba kanditirati Sanadera, ali kasnije sam shvatio da ionako nisam ništa od njega očekivao. Dakle moja privatna selekcija.

Neosoba godine:


  • Mirko Galić: udvornički mentalitet, karakterističan za našu "elitu".
  • Ivica Račan: đon obraz, kao negoduje protiv Sanadera oko primjene ZERP-a, a mogao sam proglasiti Gospodarski pojas.


Osoba godine:

  • Branimir Glavaš: nasilnik i slabić, ali pokazao nam je svu jad i bijedu Hrvatskog pravosuđa i demokratičnost unutar Hrvatske Demokratske Zajednice. Mislim da će se cijela situacija dugoročno pokazati kao trenutak kad je pravosuđe došlo na dno.
    (netko sarkastičan rekao bi: Hrvatski branitelj i Heroj. Pokazao nam je za kakvu se Hrvatsku borio. Izlažući život opasnosti, svojim nesebičnim postom, pokazao nam je koliko je neovisno Hrvatsko pravosuđe.)
  • Ankica Tuđman: potpomogla je detuđmanizaciju svojom knjigom, a tko zna više o čovjeku od njegove žene.
    (netko sarkastičan rekao bi: Podsjetila nas je na svu veličinu Prvog Hrvatskog Predsjednika. Ne zaboravilo se.)



Završne odredbe:
Da ne zaboravim. Gost Inteview tjedna bio je gospodin magistar (čega li ono) Đapić. Prvo jedna pametna, ukazao nam je da se HDZ i SDP međusobno bore samo oko toga koga tko će u zadnjoj godini mandata prodavati Hrvatsko nacionalno blago. S druge strane, taj vrli predsednik Hrvatske Stranke Prava (osnovana 1991 godine), traži da se na Glavaša odnose isti standardi kao i na Haške optuženike, što sam ja glupan vjerojatno pogrešno shvatio kao protuustavno djelovanje (vidi 5. članak) . Isticanje Glavaševih "zasluga" u kontekstu zahtjevanja postupanja koje nije u skladu s zakonom za jednog optuženika nije traženje kršenja 14.-og članka nego politička odluka.
O ustavni sude gdje si? Vidiš li ti ovo?

Post je objavljen 16.12.2006. u 14:40 sati.