Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/filmskegreske

Marketing

Saw (2004)

Originalni naziv: Saw
Hrvatski prijevod: Slagalica strave
Redatelj: James Wan
Glume: Cary Elwes, Danny Glover, Dina Meyer, Ken Leung, Leigh Whannell..
Kratki sadržaj: Ne znajući kako su se tamo našli, Adam (Leigh Whannell) i doktor Lawrence Gordon (Cary Elwes) se bude zavezani lancima na suprotnim strane neke napuštene prostorije. Na sred iste je leš s pištoljem u ruci. Upitnici veličine Kipa slobode se pojavljuju iznad glava kako njih dvojice, tako i gledatelja. Uskoro se klupko odmotava i saznajemo da ih je zatočio serijski ubojica Jigsaw koji na mučan način muči svoje žrtve - da bi se oslobodili postavljene im zamke, zatočeni uvijek moraju učiniti neku strahotu sebi ili drugome. Naravno, i ovoga puta je takav slučaj - ako doktor želi živjeti i vidjeti ponovno svoju otetu obitelj, treba ubiti Adama do određenog roka...
Godina proizvodnje: 2004.


Najupečatljivije greške:


* Uzimajući u obzir da su duge kosti na nozi (fibula and tibia) jako čvrste kod mlađih muškaraca, zahtijevalo bi puno puno vremena da se prerežu pilom ručno, te bi za to vrijeme Dr Gordon zasigurno umro od boli i šokova.

* Nakon što je Dr. Lawrence odrezao svoju nogu i krenuo puzeći prema pištolju, ako pogledate dobro odrezani dio noge, jako se dobro vidi obris njegove sakrivene noge ispod odrezanog dijela hlača.

* Kada Adam padne na Zepa, uhvati se za rame u boli. U prvom kadru vidimo njegovu ruku punu krvi, da bi nakon toga, u drugom kadru, ona bila puno čišća.

* Kada Larry pogleda sliku s Zepom kraj prozora, iz jednog je kuta slika sva zgužvana, dok bi s drugog bila glatka.. Ta promjena dešava se nekoliko puta :)

* Kada Larry pokušava dosegnuti mobitel koristi kutiju. Kada taj plan ne proradi, on je baca s lijeve strane, ali kad pogledamo kasniji prizor, kutija je tamo gdjeje bila na početku, s njegove desne strane.

* U sceni potjere automobilima, Zep vozi Ford Bronco II iz osamdesetih.. Kada stigne do skladišta, kamionet se mjenja u Ford F-150 iz devedesetih.

* Kada Allison uzima oružje od Zepa i cilja u njega, pištolj je u njezinoj lijevoj ruci. U sljedećoj sceni je u njezinoj desnoj a onda opet u lijevoj ( uzrok ovome nije promjena kamere, jer se jasno vidi potpuno druga ruka koja drži oružje).

* Dr. Lawrence Gordon baca dvije cigarete do Adama. Adam počinje pušiti jednu od njih. Kasnije kada Dr. Gordon padne na pod i kaže : ''Kako sam došao ovdje? Sve sam imao pod kontrolom'', dvije nepopušene cigarete su na podu ispred njega.

* Kad si Cary Elwes odreže nogu, on baca pilu preko sobe.. Dakako, na podu ne ostaju nikakve krvave mrlje od oštrice, kako bi se inače očekivalo.

* U sceni kada se Larry naginje da uzme sliku koju Adam drži, kraj vratiju se vide žice i užad koje pripadaju opremi kamermana.



Post je objavljen 16.12.2006. u 05:32 sati.