Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ski4ever

Marketing

Slalom Aspen: Jelušić šesta

1. Marlies Schild (AUT) 51.28
2. Therese Borssen (ŠVE) 51.68
3. Nicole Hosp (AUT) 52.01
4. Sarka Zahrobska (ČEŠ) 52.07
5. Kathrin Zettel (AUT) 52.26
6. Anja Pärson (ŠVE) 52.27
7. Tanja Poutiainen (FIN) 52.31
8. Ana Jelušić (HRV) 52.41
9. Monika Bergmann-Schmuderer (NJEM) 52.58
10. Michaela Kirchgasser (AUT) 52.84

Hrvatska skijašica Ana Jelušić zauzela je šesto mjesto na drugome slalomu sezone Svjetskog kupa u američkom Aspenu

Image Hosted by ImageShack.us

ASPEN - Američki nastup u Svjetskom kupu Ana je završila slalomom u Aspenu i osvojila izvrsno 6. mjesto! Pokazala je tako da definitivno pripada svjetskom slalomskom vrhu pa čak i onda kada napravi poneku vidljivu pogrešku u obje vožnje.

Pobjednica u Aspenu je superbrza Austrijanka Marlies Schild. Kada je u pravoj formi, teško joj se itko može oduprijeti, pogotovo kada nema Janice Kostelić, a Anja Pärson još traži pravu formu. Austrijski uspjeh upotpunila je Nicole Hosp (zaostala čak 80 stotinki), a treće mjesto osvojila je Šveđanka Therese Borssen (+1.07) .

Ana Jelušić prvu je vožnju završila s 1.13 sekundi zaostatka, što je bilo dovoljno za 8. mjesto. Odličan gornji dio, nešto slabiji srednji pa opet dojmljiv završni - to je već klasika za nastupe Ane Jelušić. Stazu za drugu vožnju postavio je njezin trener Zoran Sobol, ali zbog Aninih problema s leđima nije se baš “zaigrao”, koliko inače bi, a to znači da je donji dio staze postavio otvoreno pruživši priliku skijašicama težima od Ane Jelušić. A teže su gotovo sve. Da je bila barem još jedna zamka, vjerojatno bi se netko “upecao”, a njegova bi skijašica onda bila poneko mjesto bolje plasirana.

Svakako, ovo je još jedan vrhunski rezultat, koji između ostalog pokazuje da je Ana Jelušić spremna za visok plasman čak i onda kada napravi nekoliko pogrešaka (i u drugoj vožnji je srednji dio vozila nešto slabije).

- Iako sam bila peta prije dvije godine na istoj stazi, sretna sam zbog ovog plasmana. Uz manje kašljanja i bez bolova u leđima možda bih čak i koju stotinku bila bolja. Naravno, druga vožnja je bila bolja, pa ipak je moj trener postavljao stazu! Ono čega sam postala svjesna i što me čini sretnom jest činjenica da mogu ostvariti plasman blizu vrhu i onda kada niti prva niti druga vožnja nisu bez pogreške.

Sofija Novoselić, 16-godišnja nada hrvatskog skijanja, u svojem drugom slalomu za Svjetski kup u karijeri nije stigla do cilja. Počela je odlično i onda “haklala” vrata.

- Imam osjećaj kao da nisam niti došla, odnosno trebala dolaziti u Aspen - uz cinizam na svoj račun nastup je ocijenila 16-godišnja Zagrepčanka.

Janica: Ovo je bila staza za mene!

Janica Kostelić na TV-u je gledala prijenos obje vožnje iz Aspena (ne na Novoj TV, ondje je umjesto prve vožnje bila repriza izvanredne serije “Naša mala klinika”). I ovako komentirala:

- Staza je bila idealno postavljena za mene, s guštom bih se spustila, posebno u donjem dijelu! Čestitke Sobolu za postavljanje druge vožnje, čestitke Ani za izvrstan nastup!

Službeni komentator u Aspenu, koji o skijanju, a čini se i o mnogim drugim stvarima, zna vrlo malo, najmanje pet puta je spomenuo izostanak velike hrvatske zvijezde (Croatian sensation) Janice Kostelić. No, zaključio je, dobro ju je zamijenila četiri godine mlađa “Anja Dželušik”.


Kostelić: Pa nije bilo baš tako loše...

JOHN KUCERA, 22-godišnji Kanađanin nakon dugih 18 godina donio je super-g pobjedu Lake Louiseu. Ivica Kostelić ponovo nije imao svoj dan; govoto da je ponovio spuštašku predstavu, dostojnu tek 41. mjesta.

Image Hosted by ImageShack.us

"Eto, ništa od svega. Temperature su ovdje dosta niske, cijeli tjedan padao je snijeg i vidljivost je slaba. Staza je okružena šumom pa ne sreću ima dosta refleksije od stabala, što će reći da se po tlu ipak ne vidi toliko loše." - kazao je naš srebrni olimpijac.

Nakon utkre, razgovarajući s novinarom, nije mu htio dati za pravo da je odvozio daleko ispod svojih mogućnosti.

"Pa, nije bilo baš tako loše. Cijeli ovaj tjedan definitivno nije bio najsretniji, pogotovo me smetala velika magla. No, odradio sam najbolji mogući trening ove sezone u brzim disciplinama. Kad smo ulazili u ove tekme primaran cilj bio je da što bolje odtreniramo. Što se tiče Kucere, za Svjetski kup je odlično što je baš on odnio pobjedu." - prokomentirao je.

Svjetski kup seli se u Colorado, gdje u Beaver Creeku od 30. studenog do 3. prosinca skijaši voze super-kombinaciju, spust, slalom i veleslalom. Ivica će se naravno usredotočiti na slalom, dok o kombinaciji još uvijek samo razmišlja.

"Pitanje je što će biti s kombinacijom. Val dIserea vjerojatno neće biti, pa pretpostavljam da ću kombinaciju voziti u Aspenu. Sad se vraćamo u Colorado, nekoliko dana trenirat ćemo slalom, odvozit jednu do dvije utrke NorAm kupa, nakon čega krećemo za Beaver Creek." - zaključio je.

Post je objavljen 27.11.2006. u 10:59 sati.