Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ski4ever

Marketing

Jelušić četvrta!

Rezultat karijere na otvaranju nove skijaške sezone - Ana Jelušić Ana Jelušić osvojila je sjajno četvrto mjesto u prvoj utrci sezone Svjetskog kupa, slalomu u finskom Leviju. Za uvjerljivom pobjednicom, Austrijankom Marlies Schild, zaostala je sekundu i 26 stotinki.

Image Hosted by ImageShack.us

LEVI - Hrvatsko skijanje ide naprijed i bez Janice Kostelić. Dokazala je to mlada Ana Jelušić, koja je u prvoj utrci nove sezone Svjetskog kupa osvojila sjajno četvrto mjesto. Iako je u prvom laufu ostvarila drugi rezultat, Riječanka je naposljetku ostala nadomak postolja. Bez obzira na to, ovo je bio njezin najbolji rezultat u karijeri, posebno vrijedan znamo li da je slalom u finskom Leviju održan u uvjetima smanjene vidljivosti i iznimno niske temperature zraka. Podsjetimo, prije dvije godine u Aspenu hrvatska skijašica osvojila je peto mjesto u slalomu.

U finskom skijalištu dominirale su Austrijanke. Marlies Schield uspjela je obraniti vodeću poziciju iz prve vožnje, nadmašivši sunarodnjakinju Nicole Hosp za 80 stotinki sekunde. Treća je bila Kathrin Zettel, koja je za pobjednicom zaostala 1.17 sekundi. Dakle, bila je samo devet stotinki sekunde brža od četvrtoplasirane Jelušić, kojoj staza u Leviju očito odgovara (lani je bila deveta u slalomu).

Na žalost, Nika Fleiss nije uspjela dobrim rezultatom upotpuniti još jedan izvrstan dan hrvatskog skijanja. Već u prvoj vožnji promašila je jedna vrata i odustala. Treća hrvatska predstavnica, 16-godišnja Sofija Novoselić, u svojem prvom nastupu u Svjetskom kupu zauzela je 43. poziciju. A Anja Paerson? Najveća favoritkinja za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu osvojila je "samo" 12. mjesto.



Post je objavljen 11.11.2006. u 14:31 sati.