Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mkdbracamiladinovci

Marketing

Medijska pokrivenost manifestacije

GLAS SLAVONIJE
INFORMATIVNO POLITIČKI DNEVNI LIST
29.10.2006
TIJEKOM VIKENDA U OSIJEKU OBILJEŽENI DVANAESTI DANI MAKEDONSKE KULTURE
Tradicionalna glazba obilježila 12. Dane makedonske kulture

Promocijom monografije “Makedonsko kulturno društvo 1994. do 2006.” svečano su otvoreni, 12. zaredom, “Dani makedonske kulture” koji se u organizaciji MKD-a “Braća Miladinovci” tradicionalno održavaju u gradu na Dravi. Kako bi sve bilo u skladu s tradicijom, početak ove manifestacije uveličali su makedonski glazbenici Maja i Trajko Iljovski koji su izvedbom tradicionalnih makedonskih pjesma na violončelu i harmonici razveselili svoje sunarodnjake i njihove prijatelje.
- Dani makedonske kulture u Osijeku se održavaju svake godine na “rođendan” makedonskog kulturnog društva “Braća Miladinovci”, i to s ciljem da naše društvo bude most između naših dvaju domovina, odnosno da u onoj u kojoj živimo pružimo kulturne sadržaje one iz koje potječemo. Stoga su, kroz dvanaest godina održavanja Dana makedonske kulture, u Osijeku gostovala brojna eminentna imena iz područja makedonske kulture. Riječ je o tradicionalnom, bogatom višednevnom programu u sklopu kojega su se štovatelji makedonske kulture imali prilike upoznati s najrazličitijim kulturnim sadržajima, naslovima knjiga makedonskih pisaca, izložbama makedonskih slikara, uživati u makedonskoj glazbi i plesu ili probati neki od kulinarskih specijaliteta iz bogate makedonske kuhinje - rekla je Jagoda Cvetičanin koja je ovom prilikom i predstavila cjelokupan program po kojemu će se pamtiti 12. Dani makedonske kulture i koji uključuje kulturno-umjetnička gostovanja predstavnika drugih manjina.
Ovogodišnju manifestaciju obilježila su dva glavna sadržaja. Tako se, uz promociju monografije, održao i koncert narodnog stvaralaštva pod imenom “Vardarke, tanec i gosti” u sklopu kojega su, u KUD-u “Željezničar”, nastupili pjevačka skupina “Vardarke”, folklorne skupine MKD-a “Braća Miladinovci”, dječja plesna grupa Židovske općine Osijek “Haverim šel Izrael”, KUD “Matija Gubec” iz Donjeg Miholjca te osječki HKUD “Željezničar” i tamburaška škola “Batorek”.

Autor: IvanaKUKIĆ



Monografija o radu MKD-a
Monografiju “Makedonsko kulturno društvo 1994.-2006.”, autora Blagoja Jovanovskog, prigodom otvorenja “12. dana makedonske kulture” predstavili su urednik monografije Damir Svoboda, Ljupčo Tanevski i prof. dr. sc. Stanislav Marijanović. Riječ je o zbirci novinarskih tekstova i fotoreporterskih uradaka svih onih koji su kroz proteklih dvanaest godina kroz medije pratili rad društva “Braća Miladinovci”. Kako je istaknula predsjednica Društva Jagoda Cvetičanin, monografija je “savršeno sublimirala aktivnosti društva i njihovo značenje”.


12. Dani makedonske kulture u Osijeku (27.10.)

Makedonsko kulturno društvo “Braća Miladinovci” Osijek, organizira manifestaciju 12. Dani makedonske kulture u Osijeku, u sklopu koje će se danas u 19 sati u Knjižari “Nova” promovirati monografija “Makedonsko kulturno društvo 1994.-2006.”. Autora djela je Blagoja Jovanovski, a izdaje
ga Gradska tiskara Osijek. Promotori knjige su prof. dr. Stanislav Marijanović, Damir Svoboda koji je ujedno i urednik izdanja, te dipl. ing. Ljupčo Tanevski.

NOVI RADIO
http://www.novi-radio.hr/vijest_detail.php?id=4166

portal:osijek031
www.osijek031.com/viewtopic.php?p=34483 - 46k -

www.index.hr/media/rubrika.aspx?id=zemlja&lid=hrv&stranica=6 - 80k -


Post je objavljen 06.11.2006. u 16:45 sati.