Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yebada

Marketing

Milan Mladenovic (21. 9. 1958. - 5. 11. 1994.)

"...Deo domaćeg rok nasleđa prekinut je u trenutku kad je bio na vrhuncu svoje pune realizacije, pre svega smrću Milana Mladenovića. Bio je izuzetna figura i upravo je dolazio u najbolje godine karijere..."

Image Hosted by ImageShack.us

Limunovo drvo, Šarlo Akrobata,

Katarina II, kasnije Ekatarina

Velika, Rimtutituki, Angel's Breath


...i još na stotinu projekata: Od Antiratnih Projekata, muzike za film ("CRNA MARIJA", 1988. godine) pa sve do stvaranja nekih pjesama kultnih rock & roll grupa kao što su na primjer Partibrejkersi. Milan je imao dosta utjecaja na njihovom albumu "Kiselo i Slatko" i odsvirao je sjajan solo u pjesmi "Gledaj kako ljubav umire", grupe Novembar. Bio je producent Gustava i njegovih dobrih duhova, radio eksperimentalnu muziku sa Subom (Rex Illusivii, Sprave). Bio je, kako Cane (Partibrejkers) kaže: "Oličenje pravednika" i takvog ga trebamo pamtiti.



(Oproštaj od Milana Mladenovica)


"U subotu 5. Novembra u Beogradu umro je Milan Mladenović i to ne od SIDE već od raka pankreasa koji ga je samleo za nešto više od tri meseca. Bili smo dobri drugari, učenici XI Beogradske gimnazije, osnivači "Limunovog drveta" i "Katarine II", studenti Filološkog fakulteta u Beogradu, muzičari i sve ostalo što vole mladi. Razgovarao sam sa njim pre dve nedelje i on je bio u dobrom raspoloženju, ako je za utehu, ali neke stvari su jednostavno, iznad ljudskih moći...Neka mu je slava i hvala..."

Dragomir "Gagi" Mihailović, San Francisco, USA. (Novembar 1994.)


Post je objavljen 05.11.2006. u 15:40 sati.