Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hattrickovine

Marketing

1/2 finale kupa!

Polufinale kupa, čini se, nikada nije bilo jače. Četiri drčna i kante željna prvoligaša sudarila su se na lahovica stadionu, a pobjede su, može se reći očekivano, izborili GOSK i Svete Krave.

Uoči polufinalnih oglede GOSK je kupio jednog divajn veznjaka, Krava su najavljivale da se ne odriču prava na divajn trik, dok su stare kuknjare Bengersi i NASK žalile na recesiju i žicale kunu za kavu i cigare.

Što se tiče situacije u HNL-u tri kola prije kraja GOSK i Bengersi bili su drugi i treći s velikih sedam bodova zaostatka za vodećom Zastavom, NASK je držao peto, a Krave posljednje osmo mjesto. Niti jedan od ova četiri kluba nije osigurao ostanak pa tako nije bilo ni najava MOTS-a, a nakon današnjih utakmica može se sa sigurnošću kazati da je to ultimativno oružje sačuvano za finale kupa, odnosno jednu od preostalih utakmica HNL-a.

S druge strane, čini se kako su sva četvorica polufinalista prekršili prvi zakon debelog "Ne treniraj general" – više od polovice virtualnih nogometaša koji su danas istrčali na lahovicu bili su u excellent formi. Vremena se mijenjaju, rekao je jednom davno Đore Držić, i zaista stara pravila više ne vrijede. Kad dohvatiš plafon plaća general postaje više nego isplativ trening.

A sad prelazimo na same utakmice:

GOSK - NK NASK 5:2

Pred utakmicu dva kluba nemaštovitih imena menadžer Goska Brzi bio je ponovno škrt na riječima: "Pomest ću i NASK i koga god u finalu", dok je menadžer NASK-a Scorpion u javnost istupio spuštenih gaća: "Sigurno ću pofumat. Kao prvo zato sto sam išao na pobjedu u ligi, pa nisam dizao TS, kao drugo, nemam love a ni volje za egzibicije kao što je kupovanje nekih igraća s plaćom do neba. No neću se predati unaprijed, pa što imam to ćemo poslati na bojno polje".

I tako udario 3-5-2 na 3-5-2, a s obzirom da je Gosk imao prednost na svim dijelovima terena o pobjedi 5:2 teško je nešto pametno reći. Upravo je već spomenuti divajn veznjak donio Gosku prevagu u sredini te je Brzi s 53, odnosno 52 posto posjeda lagano napucao svog protivnika.

Pokušavajući se opravdati za svoju neinventivnost i taktičku nesposobnost Scorpion je nakon utakmice kazao: "Sramotno! Usprkos mom čvrstom stajalištu da ne kupujem divine igrače, mislim da sam se dobro držao. Da nisam sirotinja i pizda (pobjeda u ligi) možda sam mogao i nešto napraviti, ali ovako se desilo: POTPUNA NEPRAVDA! Vidljivo je da sam veći menadžer u svim aspektima igre i da je neka viša sila dopustila prolaz Brzom. Očigledno je da Dromanic i njegova mržnja prema meni ima prste u današnjem porazu."

FC SVETE KRAVE - VANJITO HEADBANGERS 3:0

Ni drugo polufinale nije bilo puno uzbudljivije. Svete Krave, jedini hrvatski klub koji je u više navrata prikupio 400 i više hatstats bodova, ušle su u utakmicu s Bengersima željne osvete nakon dva nezaslužena prvenstvena poraza od iste momčadi.

U izjavi pred utakmicu gonič Krava meeroh kazao je: "Za neuspjeh u HNL-u mislim da ima više razloga, a najveći je trener. Ako pogledaš trenere donje polovice tablice vidjet ćeš da svi imamo proklete defanzivne trenere. Jednostavno ne valjaju. Šanse se ne zabijaju dok golovi uredno padaju kroz 80 jače obrane od napada. I prije sam znao da to nije stvar randoma već engina koji preferira napade, ali nisam očekivao da je stvar toliko ekstremna".

Meeroh je otišao korak dalje: "U kupu sam do prije dva kola igrao s puno slabijim ekipama pa nije čudno da sam prolazio. Neki kažu da je engine u kupu drugačiji, da više preferira obrane nego u ligaški engine pa je možda i to razlog."

I doista, Bengersi su uspjeli uzeti sredinu (52 posto posjeda), ali brilliant desni i središnji napadi nisu uspjeli niti jednom probiti titanic kravlje obrane. Zanimljivo je da su u dvije ligaške utakmice praktično isti Vanjitovi napadi zabili čak osam golova praktično istim kravljim obranama.

Slučajnost ili defanzivni kup bonus?!

Uglavnom, Krave su tri put zatresle mrežu Bengersa i tako okončale još jedan kup pohod šesterostrukog ht prvaka Hrvatske.

FINALE

Za sedam dana dobit ćemo novog jedanaestog osvajača kupa. Autor ovih redaka tipuje na Krave jer im švedska mašina jednostavno mora vratiti za sve ovosezonske nepravde. Također, navijam za Krave jer je Brzi bezobraznik koji nema razumijevanja za nas novinare. Kao primjer navest ću vam korespondenciju između vašeg omiljenog reportera i dotičnog.

JA: Puštaš Scorpionu u subotu, onda kupuješ još par divajna i motsaš finale?

ON: Puštam? LOL, uništit ću ga mojom superiornom taktikom. Ne vjerujem da ću više kupovat koga.

I 'ajd sad ti od toga napravi priču!

Post je objavljen 01.11.2006. u 15:15 sati.