Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/benediktus

Marketing

Etika

Kategorički imperativ je uvijek bio odlična nadopuna čovjeku, ali što je sa kategoričkim konjuktivom, ili kategoričkim optativom?
Nekada davno bio sam pod utjecajem nekih manje poznatih filozofa kao npr. K. Sparx i F. Svitzsche- a. Imali su oprečna mišljenja koja je relativizam, kao kraj etike, opet vratio na početak. Ali, oni su griješili, jer nisu imali kvalitetnu metafiziku, a to je, kao što svi znamo, propast za svakoga mislioca. Iz "pro-bitka" nikada nije proizašla etika kao odjek trenutnog stanja u društvu i, stoga, je takva ispravna. To većina i zna, ali ne zna da zna, odnosno, prema tome, ne zna.
Jasno je da iz moje etike estetika nema što tražiti, ali ona to hoće, a je je nekako uspijem srediti kad mi dođe, onda ona više ništa ne traži. Malo personificiram, ali samo da bolje shvatitethumbup.
S pravom se pitate:" Kako to da u školi ovo ne uče?". Ali istina je da im ja nisam dopustio. I neću, jer glava im je u smeću. Ne želim da poučavaju istinu. Opasno je!
"Što je dobro?"- mnogi se pitaju. Pa jebo im ja mater što su glupi i to pitaju. Ako vas netko to pita recite mu:"Jebem ti mater.". Ali ne kao papučari, to mora zvučati energično. Probajte sada za računalom, barem 3 puta. Zašto 3 puta, a ne npr.361498760 puta? To vam neću reći, pogledajte prošle postove.
bangbangbang

Post je objavljen 30.10.2006. u 20:23 sati.