Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moi

Marketing

Five4kids - i Vi možete pomoći!

Image Hosted by ImageShack.us
Od ponedjeljka 16. listopada pa do Božića, treću godinu zaredom križevačka udruga P.O.I.N.T. provodi dobrotvornu akciju FIVE4KIDS, odnosno Petaka za đaka, namijenjenu djeci s posebnim potrebama Križevaca. Tijekom deset tjedana u Križevcima će se odvijati kulturna i promotivna događanja u korist akcije kojom će biti prikupljana sredstva za božićne poklone djeci i podršku radu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.
Križevački Centar pohađa šezdesetero djece. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju. Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba i djece predškolske dobi s posebnim potrebama brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru.
Međunarodno ime ove akcije osmišljeno je 2004. godine kad se akcija, osim u Križevcima, održavala i u njemačkom gradu Schönau, gdje ju je predvodila Križevčanka Brigita Alilović. Akcija i ove godine ima inozemni ogranak, koji u gradu Charlotte u američkoj državi Južnoj Karolini ponovno vodi Brigita, također putem bloga. Čitavu akciju medijski pokriva portal Križevci.info, uz podršku brojnih Web-portala i blogova te tiskanih i drugih medija.
Donacije se mogu uplatiti na broj žiro-računa: 2402006-1400004747, uz opis plaćanja "Five4Kids" i primatelja uplate: udruga P.O.I.N.T., Tomislavova 33, Križevci. Za sve upite ili obavijesti može se kontaktirati organizatora elektroničkom poštom na five4kids@udruga-point.hr . Iz P.O.I.N.T.-a poručuju kako je vrijeme Božića sve bliže te žele da radost primanja i davanja s tim osobitim mališanima podijeli što više sugrađana, uz poziv: Darujte ih i postanite i Vi zaslužni za osmijeh na njihovim licima.


Post je objavljen 30.10.2006. u 08:20 sati.