Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ski4ever

Marketing

Nika ozlijedila koljeno, Ivici želja mali Kristalni globus

NIKA FLEISS, najbolja hrvatska skijašica nakon Janice Kostelić, ozlijedila se pokušavajući izbjeći sudar s rekreativnim skijašom na treningu u austrijskom Hintertuxu. Samoborka je, srećom, uspjela zaobići skijaša te izbjeći teže posljedice, no izvrnula je desno koljeno udarivši u slalomska vrata, te obnovila ozljedu zbog koje je velikih problema imala i Janica.

Image Hosted by ImageShack.us

"Sve je u redu, jučer je Nika na treningu naglo okrenula kako bi izbjegla skijaša rekreativca te zarotirala desno koljeno. Nismo željeli ništa prepustiti slučaju, već je odmah otišla na pregled." - izjavio je za Index glasnogovornik Hrvatske skijaške reprezentacije Ozren Mueller.

Doktor Christian Schenk, kod kojeg je i Janica bila čest "gost" je u Schrunsu pregledao skijašicu te je nakon magnetske rezonancije zaključio kako je potrebno mirovanje od nekoliko dana.

"Dijagnosticirao je lakše istegnuće ligamenata i malo napuknuće čašice koljena, s čime je imala problema i prije. Doktor je preporučio odmor od tri ili četiri dana. Još uvijek nije sigurno hoće li biti spremna za veleslalom u Soeldenu ili će se spremati za nastup u finskom Leviu." - objasni je Mueller kako neće ništa riskirati.

Ženski veleslalom u Soeldenu kojim počinje sezona vozi se u subotu 28. listopada, a sljedeća je na rasporedu slalomska utrka u finskom Leviu 11. studenog.

Ivici cilj mali Kristalni globus


Image Hosted by ImageShack.us

Prema Hintertouxu je u nedjelju krenuo i Ivica Kostelić te se pridružio ostalim reprezentativcima.

"Ivici će u sljedećoj sezoni prioritet biti slalom, jer želi ponovo ići na mali Kristalni globus, te nastup na Svjetskom prvenstvu u Areu. Ivica će voziti i kombinaciju te bi volio osvojiti "magičnih" 400 bodova kojima bi osvojio pravo na bolje startne bodove." - prenio je Ivičine planove Mueller.

Što se ostalih hrvatskih reprezentativaca tiče, Nika Fleiss i Ana Jelušić u predstojećoj sezoni žele poboljšati rezultate u slalom i veleslalomu te će im cilj biti popesti se na pobjedničko postolje.

Natko Zrnčić-Dim će nastupati u slalomu, superkombinaciji i kombinaciji, Dalibor Šamašal u slalomu, a Matea Ferk i Sofija Novoselić u veleslalomu. Hrvatsku će ove sezone zastupati još Ivan Ratkić, Danko Marineli i Tin Široki.


Post je objavljen 16.10.2006. u 11:49 sati.