Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivanljubicic

Marketing

BEČ- 2.PUT

Ivan Ljubičić osvojio je svoj 6. naslov u karijeri. To je ostvario na fenomenalan način. Drugi puta zaredom osvojio je Beč. Na turniru koji se održava u glavnom gradu Austrije do sada su samo trojica tenisača prije Ivana obranila naslov. Do sada je to uspjevalo samo Stanu Smithu, Brianu Gotfriedu i Rogeru Federeru. No, ima još nešto, nešto po čemu se Ljubo odvaja od navedene trojice. Ivan je u obje godine u Beču ostvario 10 pobjeda bez izgubljenog servisa!! U obje godine! To samo rijetki mogu! Bez izgubljenog seta osvojiti turnir velika je stvar, ali bez izgubljenog servisa!!! I to dvije godine zaredom!!!
Image Hosted by ImageShack.us

Ljubo je u ovogodišnjem finalu "razvalio", danas nemoćnog, Čileanca Fernanda Gonzaleza. Ivan je jednostavno bio predobar! U prvom setu odmah se moglo vidjeti da će ovo biti Ivanov dan. Već u četvrtom gemu, drugom servis-gemu Gonzaleza Ljubo dolazi do break lopte te fenomenalnim forhendom završava gem za vodstvo od 3:1. Do kraja seta "Gonzo" nije imao šanse. Ljubo uzima prvi set rezultatom 6:3.
Image Hosted by ImageShack.us

Drugi set je izjednačeniji. No, naš prvi reket rješava pitanje osvajača drugog seta u 5. gemu. Za 3:2. Do kraja seta više nije bilo izgubljenih servisa ni s jedne, ali ni s druge strane. 6:3, 6:4 nakon prva dva seta izgledalo je obećavajuće. Gonzalez je par puta djelovao jako isprovocirano.
Image Hosted by ImageShack.us

Treći set definitvno je bio najizjednačeniji. Par puta Ljubo se nalazio u velikim problemima, no sve je to rješavao, kako bi i trebao činiti 3. tenisač svijeta. Obojica tenisača sigurno su držala svoje servise do 3:2, vodstva Gonzaleza. Tada Čileanac dolazi do prednosti od 0:40. Naš tenisač spašava te tri break lopte, nakon kojih dolazi nova, četvrta. Ljubo i to uspijeva spasiti. Kod 3:3, na servis Gonzaleza obojica tenisača igrala su jako dobro. Nakon 5 izjednačenja ipak Fernando uzima gem za vodstvo od 4:3. Kod 5:5 nova velika uzbuđenja. Rješenje susreta. Nakon 15:0, 30:15 i 40:30 za Gonzaleza Ljubo dolazi do izjednačenja, pa i do break lopte. Šansu iskorištava, te time praktički rješava susret. Odličnim servisima dovršava meč, te slavi rezultatom 6:3, 6:4, 7:5 za svoju šestu titulu u ukupno petnaestom finalu karijere.
Image Hosted by ImageShack.us

PUT DO NASLOVA:

1.Kolo: Ivan LJUBIČIĆ: Agustin Calleri (ARG) 7:6(3), 6:2
1/8 Finala: Ivan LJUBIČIĆ: Florian Mayer (GER) 6:3, 6:3
1/4 Finale: Ivan LJUBIČIĆ: Stanislas Wawrinka (SUI) 6:3, 6:2
1/2 Finale: Ivan LJUBIČIĆ: Dominik Hrbaty (SVK) 6:1, 6:4
FINALE: IVAN LJUBIČIĆ: Fernando GONZALEZ (CHI) 6:3, 6:4, 7:5

Image Hosted by ImageShack.us

HVALA TI LJUBO! ČINIŠ NAS SRETNIMA!

Post je objavljen 15.10.2006. u 17:22 sati.