Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/silvija1706

Marketing

Inicijacija

ZLO DOLAZI UVIJEK KADA GA LJUDI NAJMANJE OČEKUJU. VRATA ULAZA SU UVIJEK SLABOST SRCA!


Inicijacija je trenutak duše, gdje čovjek postane svjestan, da materijalni svijet egzistence nije sve postojeće. To je trenutak, koji je obično izazvan periodičnim depresijama, kada čovjek primjećuje da postoje neke emocije i želje, koje se bude u njemu, ali ih ne može objasniti. Inicijacija je suptilni mehanizam duše u najvišem smislu riječi, kada čovjek počne osjećati nezadovoljstvo unutar sebe, sa svojim životom, iako može biti vrlo uspješan i naizgled sretan u očima trećih osoba. Tada se počnu buditi u čovjeku novi interesi, koji ne moraju biti usko religijske ili okultne prirode, već duhovno u najširem smislu riječi, npr. želja za slušanjem klasične glazbe, koja nosi i povlači u sebi nevidljive niti visokih duhovnih svjetova, ili želja za gledanjem umjetničkih slika i kipova, čitanjem knjiga, proučavanjem antičkog ili srednjeg vijeka, što nosi u sebi podsvjesnu želju za izolacijom, što je početak prave meditacije. To je suptilna inicijacija, obično traje 3-4 godine, i rezultira velikom promjenom. Depresija je ključ duhovnog buđenja, izvor depresije je Binah, viša duša, koja je u svojoj prirodi asimilatorska, tj. kolektivne je prirode. Depresija je sa druge strane, stalni stimulans razvoja duše, ona je zakonito data čovjeku, ali u depresiji se krije velika tajna!
Sa druge strane, inicijacija je trenutak velike promjene koja se dogodi unutar čovjeka i promjeni ga u potpunosti. Njegova gledanja na svijet i vrijednosti života, odnose prema prijateljima, roditeljima, društvu, moralu, pojmove dobra i zla. Takva trenutna inicijacija, može biti uzrokovana nekim lošim iskustvom (npr. razočarenjem u partnerstvu, smrču bliske osobe, gubitkom u poslu), ali takvu inicijaciju mogu izazvati i veliki uspjesi. Takva inicijacija može biti godinama pripremana u podsvijesti.

Inicijacija u najširem smislu riječi, značila bi promjenu unutar duše. Inicijacija je također, kada netko polaže zakletvu prema vojski, policiji, obavještajnoj službi, ili kada stupa u brak, rođenje prvog djeteta kada postaje otac tj. majka. Sve to izaziva promjene unutar duha, pošto je duša višeslojne prirode i otkriva se tokom života.

Evo, ljudovi moji... Malo edukacije... Hehe! mahmahmahmah

Post je objavljen 14.10.2006. u 11:31 sati.