Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ski4ever

Marketing

DOVIĐENJA, NE I ZBOGOM

Janica 99 posto propušta sezonu

Image Hosted by ImageShack.us

Jedna od najboljih skijašica svih vremena bila je uobičajeno kratka i konkretna: 'Zbog koljena i leđa, gotovo sigurno neću nastupati ove sezone. Što će biti dalje, vidjet ćemo.'

Ogroman je bio interes medija za Janičinu pressicu u Westinu. Čak 11 državnih televizija izravno je prenosilo riječi Snježne kraljice, koja je nakon šest mjeseci medijske izoliranosti objavila svoju odluku. Senzacija nije bilo, nagađanja su dobila službenu potvrdu:

"Prilikom svakog iole jačeg fizičkog napora javlja mi se bol u koljenu i leđima. Nisam stroj, trebam odmor. Želim uživati u životu i raditi stvari koje dosad nisam probala", obrazložila je Janica Kostelić svoju odluku o privremenom povlačenju.

Janica ipak nije potpuno zatvorila vrata povratku već nadolazeće sezone. Premda su šanse simbolične: "Nikad se ne zna, ali izgledi da skijam u sezoni 2007./08. su oko jedan posto. No, pratit ću Svjetski kup, navijati za naše, doći ću i na Sljeme, možda tamo budem i predvozačica..."

Najbolja hrvatska sportašica potvrdila je da posljednjih mjeseci uživa u životu. Odluka o umirovljenju nije bila laka, ali je iz zdravstvenih razloga bila jedina moguća. Na kraju je uputila apel svim nazočnima: "Izgubila sam u Rijeci tigrastu mačku koja se zove Skuba. Ako je vidite, javite mi..."

Inače, tiskovnoj konferenciji nazočili su i predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Srećko Ferenčak i direktor reprezentacije Vedran Pavlek, koji su unisono ustvrdili da Janičin odlazak nije ujedno i 'smrt hrvatskog skijanja'. Pavlek je dodao da će svi u Savezu biti maksimalno spremni u svakom trenutku kada se Janica odluči vratiti.

Fleiss, Jelušić, Ferk, Novoselić, Zrnčić-Dim i, naravno, Ivica jamac su svijetle budućnosti, tvrde čelnici našeg skijanja. Brat i otac nisu bili u Zagrebu, već na pripremama u Hintertuxu, ali je Janica naglasila da uživa u potpunoj podršci svoje obitelji.

I što sada ostaje? Dosadni Svjetski kup kojim će dominirati Anja Pärson? Kostelić se ne slaže: "Neće biti Dorfmeister, Ertl i mene, ali ima puno mladih Austrijanki i sigurno će biti zanimljivo..."




Post je objavljen 06.10.2006. u 19:25 sati.