Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pticicacom

Marketing

www.pticica.com - rađanje
pozdrav svima.

već dugo vremena planiram započeti s pisanjem bloga ali nisam mogao naći pravu ideju, a nisam imao ni vremena od posla. no pisanje o poslu bi već moglo proći :).
pokretanje našeg novog sajta je dobar povod za započeti blog.

web 2.0, programiranje, računala, moja iskustva, i slične geekovske priče će biti tema ovog bloga!

dakle prije nekog vremena smo frend i ja odlučili napraviti sajt za razmjenu fotografija po uzoru na flickr, fotki, itd. također, oduševljeni novotarijama koje donose web 2.0 sajtovi tipa last.fm ili del.icio.us , htjeli smo napraviti tako nešto ovdje.
neprospavane noći, vikendi u mraku radne sobe, neodlazak na ljetovanje, te potpuno ignoriranje obitelji :( ,su se ipak isplatili. konačno je tu www.pticica.com.
valjda je svima jasno na što bi trebala asocirati "ptičicaaaaaaa" :).

sajt je stvarno kul. no dobro, ja nisam objektivan pošto je to moja beba, ali kul je. ima sve. tagove, albume, liste prijatelja, komentiranje slika i još hrpu toga. slike se mogu linkati na blogove i forume. mogu se komentirati i označavati. može se voditi i neka vrsta foto blog-a.
zgodan je za nabrzinu uploadati slike i poslati frendovima link na album sa tuluma, izleta itd. oznake (eng. tagovi) bi trebali omogućiti dosad neviđenu lakoću pretraživanja foto sadržaja :). kako će to zaživjeti kod nas, vidjeti ćemo.
još par dana je u testnoj fazi pa polako s njim :).

u zadnje vrijeme nisam baš fotkao puno ali ovo mi je dalo novi polet. na faksu sam dosta slikao, imam i hrpu dijača od kojih sam najbolje za ovu priliku poskenirao. staviti ću sve u svoj profil viktor.pticica.com.

nadam se da će bar nekome biti zanimljivo. ako ne bar ću se ja malo ispuhat :)

pticica



Post je objavljen 04.10.2006. u 18:37 sati.