Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demijan

Marketing

Par zgoda

koje su se zbile nedavno.

Zadnjih tjedana, moj veliki dečko je odlučio više ne tražiti nikakvu pomoć, jer je VELIKI, i sam sve može. Sam se oblači, pa tako obuče obje noge u jednu nogavicu, gura glavu u rukave, naopačke donji veš, koji može biti i vrlo kreativna kapica... Uglavnom on sve radi sam. Tu i tamo traži pomoć kad se jako iznervira ako mu neide, ali uglavnom, SAM!

I tako se on noću diže i ide piškiti, naravno da se probudim isti čas kad čujem njegov glas, i pomognem mu da se spusti iz svog prijestolja visokog oko metar i pol... vratim ga u krevet...
Ujutro, spremamo nas dvoje stan, ja u svojimmislima,on isto,svako na svojoj strani, kad odjednom čujem... "mamaaaa" potiho, jer moj mali čovjek nezna vikat kad doziva, već je to nekakvo vikanje kroz šapat... ma pričinilo mi se, a kad opet "mamaaaa"...
Tražim ja njega po svuda, u ormaru, pod stolom, sve pretražim i odem u mračnu kupaonu, upalim svjetlo a kaj vidim? Vidim kako iz wc školjke viri glavica mog Zvrka, ruke i koljena.

Prvo nisam znala dal da se smijem ili zabrinem, ali slika mi je još pred očima i svaki puta kad se sjetim te scene nasmijem se. Brzo sam ga izvadila, i pitam gajel se udario!?
Kaže on meni: "nisam se udajio, samo mi je hjadno za guzu i jeđa, i moko!"

Joj da mi je bar bio fotić u blizini, i da je bio još neko doma, pa da slika... koja scena.

A kak se to desilo? Inaće uvijek kad ide na wc moramo stavitidaskicu, no kak je on odlučio biti veliki, htio je čučati na wc-u ko veliki, bez daske i propao smijeh
Ovo nije slika kakvu sam ja zatekla, ali je najsličnija.


Jučer smo imali smijariju tata i ja kako Zvrk traži nešto što jaaaako želi.rolleyes

Jučer nije bio neki dan, i tako je i Zvrk bio sav neki prgavi, vrištajući, protestirajući... uglavnom nije biodan za nagrade i pohvale već za rasprave i pregovore. (koji nemaju baš uvijek smisla al eto, ja radije pričam i vičem sto puta, nego nekak drugačije).
Popodne je išao samnom u dvoranu, i zapalio se za plesanje sa curicama (nije dete bedasto, hrpa komada oko njega a on solo igrač naughty), i nikak ga izvuč iz dvorane. Malac bi plesao i plesao i ..eto, ostavila ga ja u dvorani sa hrpom curica u haljinicama...

Dopalomu se, samo što je još premali da krene maminim stopama, možda na godinu. Za sad mu ipak bolje leže tatini udarci i tamburanje po kongama.

Imamo doma jednog multi-kulti-medijalnog malca koji sve hoće probati što je vezano uz muziku, mikrofone i ples.

I navečer, nagovaranje: "mama, mogu gedati cjtica?"
M: "jesi ti danas bio dobar da možeš gledati crtića?"
D: "Jesam, bio sam dobaj, jako dobaj"
M: "A ko se derao i vrištao u vrtiću? I nije me slušao?"
D: "neznam"
M: "Pa ti si se deraoi nisi mene slušao!"
D: "Ako ti dam pusu, daja budes mi crtica, daj dati dam pusu! (i vuče me za nos kako bi mi spustio glavu i dao pusu cool)
Ja ništa. Velim mu fala za pusu i ne bendam ga...
Ode do tate i kreće ista priča i isti sistem, a ja se u kuhinji kliberim i umirem od smijeha, tata ga šalje k meni jer ja trebam dati dopuštenje za crtić.
A onda čujem Zvrka kad opet nije upalilo kod mene kak me tužaka tati.
D: "Tata mojim te daj mi cjtica, pa vidis da mi mama neda!" (sad već očito ljut i razočaran jer se njegova želja nije ispunila kad je on to zamislio)
Ja i dalje žena-stena headbang (i držim se zacrtanog da nema crtića jer me ljutio)
A on me i dalje tužaka tati,a tata ga šalje kmeni, na kraju se zaletio k meni i počeo me cijelu ljubiti: "mama, dao sam ti puno pusa, jel mogu pjicicu??? Jednu samo pjicu!?? Mogu mama? Ha? Jel mogu?" (ok nije crtić već prića-pa popustim...cerek)
Nakon toliko pusa i cerekanja potiho od strane dva infantilna roditelja koji su se jedva suzdržavali od gromoglasnog smijeha a sve to radi lukavih riječi i postupaka kako dobiti ono što si malac zacrta.

Na kraju je dobio priću, ali samo.. jednu (tj. tri wink) dok nije zaspao...

Jutros su oba moja dečka zaspali za vrtić...
No to već ne spada u anegdote.



Post je objavljen 03.10.2006. u 12:17 sati.