Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velvetgoldmine

Marketing

MANDO DIAO...

Music Video Codes by VideoCure.com


Još jedan u nizu novih bendova koji oživljava dio duha punk / new wave eksplozije s konca sedamdesetih utjelovljen je u imenu Mando Diao. Privrženiji onom romantičnijem dijelu rokačine, ovaj sastav je kao kamen temeljac izabrao čvrsto uporište zvuka u ostavštinama The Clash, Boomtown Rats, Blondie, Undertones i Elvis Costella (posebice album "Get Happy"), dok je vokal povremeni pokušaj (i vrlo uspjeli) dozivanja pokojnog Joe Strummera osobito u brzim punk-rock kompozicijama. S vremena na vrijeme, kroz album se može osjetiti i poneka paralela s veteranima poput The Who i njihovim punk sljedbenicima The Jam, te dobar dio prizvuka Bowievih rock radova iz sedamdesetih (od faze "Ziggy Stardust" do "Diamond Dogs").
Mando Diao je garage-rock vokalno-instrumentalni sastav iz Borlängea, Švedska. Prema članovima sastava, naziv Mando Diao nema značenje, već se članu grupe Björnu Dixgĺrdu pričinio u snu.

Image Hosted by ImageShack.us

Mando Diao su se formirali i održali svoj prvi javni nastup 1999. godine. 2002. prvi im je studijski album, Bring 'Em In, objavljen u Švedskoj, a 2004. i međunarodno, zajedno s debi singlom Sheepdog; iste godine, sastav je pohvaljen od mnogih kritičara kao jedan od najboljih novih bendova na sceni. Drugi Hurricane Bar izdan je 2004.

Image Hosted by ImageShack.us

Članovi:

Gustaf Norén (vokal, gitara, orgulje, udaraljke)
Björn Dixgĺrd (vokal, gitara)
Carl-Johan "CJ" Fougelklou (prateći vokal, bas, orgulje)
Samuel Giers (prateći vokal, bubnjevi, udaraljke)
Mats Björke (klavijature)

Image Hosted by ImageShack.us

E da evo nešto za moju frendicu:

Image Hosted by ImageShack.us





_Rachica_








Post je objavljen 14.09.2006. u 19:57 sati.