Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fulfilment

Marketing

Hrabrost ili glupost??

Na ovaj post me potakla jedna serija. Dugo sam razmišljala o tome, i sad se iz toga izrodio ovaj post. Dakle, djevojka iz serije bi svakodnevno pisala tzv. «to do» liste. Na tim listama ne bi bile uobičajene stvari tipa odlazak u dućan i tako, već stvari tipa, poljubi nepoznatog dečka na ulici, posuj se perjem i tako hodaj po ulici. Naravno da je to samo serija, i da u pravom životu to ide malo drugačije.

I sad se ja pitam. Ja, koja sam inače poznata kao svjetska kukavica, koju je sram pitat gdje je nešto, ako slučajno vidim Budimpeštarca prići mu i reći koliko jako mi se on ustvari sviđa. Kao što rekoh, ja se pitam, dal ta priča sa «to do» listama drži vodu, da li je izvediva, i da li uopće postoji netko tko bi se odlučio na takav način zabave, nadasve zanimljiv, ali istovremeno poprilično sramotan i opasan. Još uvijek sam u dilemi, trilemi, četrlemi, da li sastavit takav pois i krenuti na posao ili? Ili do kraja života biti kukavica?
Da li nama, ljudima rutine i dosade, treba takav nekekav booster koji će potjerat adrenalin da poteče našim venama, ili ne? Jesmo li sretni sa ovakvim, ponekad nevjerojatno dosadnim, i zamornim životom? Ipak je samo jedan život, možda vrijedi raditi takve glupost..

I sad ja vas pitam. Jeste li kukavica ili ste pravi junak? Nparaviti «to do» listu i začiniti život, ili se pomiriti s njim ovakav kakv je?

Jer ipak, ponekad se ponašamo kao junaci, ponekad napravimo neku «ludost», nešto radi čega se kasnije osjećamo super, nešto radi čega se smiješ cijelu noć kad legneš, nešto radi čega si ponosan na samoga sebe i sa zadovoljstvom kažeš «Hej, pa ja nisam kukavica!!».


Kukavica IvanaClick to enlarge

Post je objavljen 12.09.2006. u 11:02 sati.