Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chimaera

Marketing

Evolucijska anomalija iz Antelope Spring-a

trilobitU prapovijesnom vremenu, davno prije famoznih dinosaura, davno prije pojave prvih pravih kralježnjaka, Zemljom su gmizali organizmi posve drukčiji od onih danas znanih. U vremenu pred oko 500 milijuna do oko 250 milijuna godina u razdoblju kambrija do perma postojala je jedna skupina, danas izumrlih, člankonožaca - trilobiti ili trorežnjaci. Ta skupina je vrlo poznata iz razloga što su uz dinosaure najčešće fosilizirani ostaci pradavne faune koji su očuvani do današnjih dana. Jednostavna člankovita građa - tijelo podijeljeno na glavu, trup i zadak, dužine od nekoliko milimetara pa čak do 70ak cm, smatraju se najranijim životinjskim oblicima koji su posjedovali osjet vida. Iako svojim brzim razvojem kao i futurističnom građom tijela i danas fasciniraju znanstvenike - u ovoj misterioznoj priči imaju tek ulogu statista.

U lipnju 1968. godine, na nalazištu Antelope Spring u Utahu, sakupljač fosila William J. Meister pronašao je fosil trilobita koji malo rečeno spada u vremesko evolucijsku anomaliju. Naime pronađeni fosilizirani trilobit se nalazio u otisku stopala, odnosno bolje rečeno, u otisku sandale. Analizom materijala u kojem se nalazio taj otisak - vremenski je smješten kontemporalno trilobitu koji se nalazio u otisku. Kako su trilobiti izumrli oko 250 milijuna godina, a prve pojave čovjeka, a pritom se misli na onog koji definitivno nije nosio nikakve sandale, datira negdje oko prije milijun godina, ovakav pronalazak dakako zbunjuje te daje naslutiti kako je nekakav dvonožac koji je nosio sandale hodao Zemljom negdje u vremenu od prije nekoliko stotina milijuna godina.

ljudski otisak


Osim što tada nije postojao čovjek, prema našoj naučenoj evolucijskoj crti nije niti postojalo biće koje je moglo napravit takav otisak koji bi se lako mogao pomiješati sa otiskom sandale. U tom slučaju se znanstvenici okreću mogućim prirodnim uzrocima, no nijedna "prirodna" teza čini se ne odgovara mogućem objašnjenju.

Daljnjom pretragom lokacije pronalaska neobičnog "ugaženog" trilobita pronađen je dječji otisak bose noge, odnosno otisak sa nožnim prstima, a kasnije su pronađeni još neki otisci koji su bili uz fosilizirane trilobite za koje se ispostavilo da su kontemporalni jednako kao i prvi spomenuti.

Da li se tu radi o otisku kojeg je ostavio nekakav putnik kroz vrijeme? Možda posjetitelj s druge planete? Ili su na našoj planeti postojale razvijene civilizacije u vremenu za koje povijest antropologije kaže da čovjek nije bio niti u planu? Uostalom i stanovnici Atlantide, Lemurije i Mu-a, ukoliko su postojali, ne uklapaju se posve u evoluciju kao civilizacija čiji su dosezi bili znatno veći nego što danas možemo pojmiti. Pa i sama Egipatska kultura daje naslutiti kako je u to davno vrijeme čovjek bio napredniji nego se to danas smatra.

Izgleda da je jednostavnije odbaciti ovakav pronalazak, nego preispitati temelje evolucije, u koju se ovaj i slični pronalasci nikako ne uklapaju, u potrazi za pravim slijedom povijesnih događaja u razvoju ovog planeta.


Post je objavljen 29.08.2006. u 20:31 sati.