Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/placeformakeingnoises

Marketing

Onekada se pitam je li sve samo san. Iskreno, više mi ništa nije jasno. Svakim trenom samo čekama kada ću se probuditi i shvatiti da tek trebam krenuti u 5. razred i da je ovo samo dugačak i čudan san usnut nakon neprekidnog slušanja Nirvaninog Neverminda. Moj život. Čudna stvar. Život opčenito - čudna stvar. Uvjerena sam da mi susjed ima tigra. Ponekada mislim da je sve što znam i sve što jesam samo plod moje bujne mašte. Izmišljeni život da mi bude ljepše. A u stvarnosti sam vjerojatno šizofrenična i vjerojatno me je ostavio. Osoba koja se zove Kurt Cobain. Nije on rock zvijezda, to je samo pload moje mašte. To sam si ja umislila da bi mi lakše bilo podnjeti gubitak osobe koju volim. Blog, internet, ostali ljudi? Čista fikcija, ništa drugo. Meni se pričinjavaju stvari koje ne postoje. Dok tipkam ovo ništa ne osjećam. Čujem zvukove koji izlaze iz kompjutera. Čujem kako pritišćem tipke. Boje su mi jasne. Ne osjećam tipke, nisam sigurna jel uopče znam šta pišem. Nisam sigurna jel znam tko sam. Znam da volim neke stvari, ali ne znam jesu li te stvari ikada postojale? Zar je moguće da sam ja, samo ja, osoba koja o Nirvani i Kurtu zna tako puno? Jer je moguće da sam ja osoba s najviše postova na Nirvana forumu? Je li moguće da mogu biti sretna? Ne znam, osjećaju su čudna stvar. Cijelo vrijeme se zapravo osjećam da lutam po crti koja dijeli san i javu. I jesu li moji snovi u nastvcima samo snovi? Ili je to život, a ovo je san? Kada sanjarim, sjećam li se ja to samo nekih događaja iz prošlosti? Iskreno, kao je ovo java onda me ta pitanja muče godinama. Godinama čekam trenutak kada ću se samo probuditi u nekom krevetu ne znam gdje. Možda će to biti kao žena u 20-im ili ću se ipak probuditi kao dijete koje je vidjelo svoju budućnost. Možda sam zarobljena negdje u prošlosti i tuđe ideje ću prodavati kao svoje da bi se dokopala slave ili bogatstva. Moguće i jednog i drugog u isto vrijeme. Zadjih par mjeseci sve više ne mogu razlučiti gdje sam. Maloprije sam se tuširala i nisam znala zašto to radim. Dok sviram često uhvatim kreive akorde ili se potpuno izgubim zbog toga što sam u nekom svom svijetu. Ili se jednostavno probudim na trenutak? Ne znam ni sama. Samo znam da više ništa ne znam. I čini mi se kao da ništa nikada nisam ni znala.
Gledaka sam film (jesam li?) Mulholland Drive neki dan. To me još više zbunilo. Jer u filmu se radi o razlici između sna i stvarnosti i cijeli film se ne zna jesu li događaji stvarni ili ne. Od onda još više razmišljam o tome. I ne znam, ne znam i ne znam. Jer prvo vidimo da je Betty (Naomi Watts) sretna. Došla je u Hollywood da bi postala glumica. U stanu svoje tete sreće osobu s amnezijom - Ritu. Odlučuje Riti pomoći odgonetnuti tko ona zapravo je. Istražuju i tako to. Ja gledam i mislim svakog trenutka hoće li otkriti i zašto je Ritu neko htio ubiti na početku filma. Drugu noć one završe zajedno u krevetu. Betty kaže Riti da je voli. 2 puta. Rita ne odgovara ništa. I dok je cijelo vrijeme filma Betty manipulirala Ritom, sada Rita počinje manipulirati Betty. Iskorištava njezinu ljubav. Otključava neku plavu kutiju. Betty nestaje.
Vidimo Diane kako se budi. Diane glumi Naomi Watts. Betty je bila sretna. Diane je depresivna. Neko joj zvoni i ona otvara. Žena ulazi i kupi svoje stvari u kutijama. Diane ide praviti kavu. Vidi Camillu. Camillu glumi ona koja je glumila Ritu. Plače. Uzima kavu i idje sjesti na kauč. Prelazi preko kauča, više nije depresivna. Sretna je i ne drži kavu nego kolu. Na kauču je Camilla. Diane želi sex, CAmille joj kaže da ju izluđuje, ali da više ne bi trebale to raditi. Najednom su na setu filma u kojem obje glumce. Camille se žvali s redateljem. Diane plače zbog toga. Iduća scena - opet neko zvoni. Diane otvara - Camilla. Diane se dere na nju - You want me to make this easy for you? No fucking way! It's not gonna be. It's not easy for me! Crveno svjetlo. Zvoni telefon. Camilla zove Diane da idu negdje. Ova pristaje. Dolazi na objavu zaruka. Plače, Camilla ju definitivno ostavlja i još uz to sve se žvali s nekom drugom curu, a nju ni ne gleda. Vidimo Diane kako plače na svom kauču. Lice joj je crveno i mokro. Dok tako plače mastrubira i slika je s vremena na vrijeme mutna. Obučena je potpuo drugačije. Još jednom mutna slika - i ona je Diane u kafiću. Daje novac plaćenom ubojici da ubije Camillu. Odlazi kući, uzima pištolj i puca si u glavu.
Jako zbunjujuće. Ne znam koji dio filma je istina, a koji nije. Isto kao i sa životom. Nisam svjesna ničega. Došla do zaključka filma - Diane je sanjala da je ona Betty. U snu je Camilla opet bila s njom. Kao izgubljena Rita kojoj je trebala njena pomoć. No, Rita ju čak ni u snu nije voljela. Na kraju ju s njom manipulirala i u snu. Sjećanje je čak bilo i kada se probudila, vjerojatno je. Njena bivše djevojka dolazi po svoje stvari. Nju je ostavila da bi bila s Camillom. I dalje samo sjećanje. U realnosti Camilla je manipulirala njom. Bila je poznata glumica i znala je da ju ova voli. Zobg toga ju i je iskorištavala cijelo vrijeme. Ono mastrubirnje, to je bilo valjda jedina istina u filmu. To je radila prije nego pto se ubila. Sjećala se svega s cAmillom (točnije onog seksa) i plakla je zbog toga što se trudila svršiti a nije mogla. Ništa joj više nije pružalo zadovoljstvu. Sjećanje je bilo i ubojica. I samoubojstvo, da, to je bio kraj.
Čudno, jako čudno. I stvarno sve to nekako tjera da se razmišlja o tome šta je istina, a šta je samo sjećanje ili neki san. Diane je stvorila Betty i Ritu. Ritu zbog toga što nije mogla biti s Camille. To me potaklo na razmišljanje kako sam stvorila i Kurta i Nirvanu i ljude s foruma i sve. Već prije sam razmišljala da je sve san. Jer najednom je postalo jednostavno predobro da bi bilo istinito. A Kurt je i dalje daleko od mene, Kurt me i dalje ne voli. Nirvana forum, Rick, sve je to izmišljeno. Ricka sam izmislila zbog toga da lakše pređem preko Kurta. On je tu samo zato da bi nekoga voljela, mada ni njga ne mogu imati jer živi daleko. On je samo savršena osoba koju sam ja stvorila u svojoj glavi da bi imala nekoga. Predobro da bi bilo istinito, presličan mi je da bi bio istinit. I sve to je zamišljeno. Ja nisam stvarna. Bar ne ovakva. Riot grrrl je pokret u mojoj glavi. Svijet je stvaran, ali nije ovakav. Još je gori. I ljudi koji ovo čitaju. sve je to samo plod mašte. I samo čekam da se probudim. Čekam li? Ili se jednostavno svega sjećam? možda ću se za par sekunda ubiti? Tko zna. Uglavnom, test - koliko me poznajete, ako uopće postojite. Možda menstruaciju nemam zbog toga što sam u svom savršenom svijetu kreiranom u svojoj glavi.

TEST

Post je objavljen 28.08.2006. u 16:03 sati.