Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fulfilment

Marketing

Crno bijeli svijet

Svijet je crno bijel? Jel je? Je. Crn je kada se dogodi nesretan slučaj, pa se svi zavijemo u crninu i tužni smo, i žalosni, sve je baš onako, crno! Bijel je kada snijeg napada, pa je sve bijelo, baš kao u bajci. Bijelo me skoro uvijek asocira na nešto veselo, barem donekle, a crno na nešto tužno, iako ne nužno. A što se dogodi kad se ova gore dva događaja zajedno odvijaju? I jedno i drugo na istome mijestu, čini mi se nekako ironično.
Svijet je crno bijel, zar ne? To dvoje se neprestano međusobno nadopunjuju! Ali...
Što je ovo iznad nas? Nebo. Samo neka varijacija na temu bjeline? Još jedan kontrast u svijetu kontrasta? Ne! To je nebo, plavo nebo, ono lijepo, obojeno, najlijepše, nevjerojatno, najdivnije, sasvim savršeno, a istodobno tako obično nebo. Pesimisti bi me sad upozorili na ružno nebo kada pada kiša. Na to samo odmahnem glavom i kažem pih...

Zar nebo nije lijepo, čak i kad kiša pada, čak i kad nam se čini ružnim, i tmurnim, i ljutim, i žalosnim? Zar nije lijepo? Je, s ponosom kažem da je!
A tek sunce. Zelena, divna, mekana trava, smeđa zemlja, divan leptir, pa čak i skakavac kojeg se bojim. To nije lijepo? Taj potpuni sklad i nesklad boja. To nije lijepo?
Naviknuti smo da sunce svaki dan iziđe, nekad ga je više, nekad manje, ali što da ga jedno jutro nema. Što da nema trave, koju svi tako vole a istovremeno uzimaju zdravo za gotovo? Onda bi zasigurno primjetlili da nema toga na što smo se tako navikli. Nema sunca, nema biljaka, nema nas! Ali svega toga još uvijek ima, i dobro je da toga još ima!

Ali nemojmo uzimat sve tako olako. Zastanete li svaki dan pogledat u nebo, divit se pticama koje neumorno pjevaju na grani? Ne, mi nemamo vremena za to. Ali imamo se vremena žalit na sve ono što se zbiva oko nas. Nemojte mislit da vam pametujem, ja sam jedna od ovih koja kaktni nema vremena. Samo želim ukazat sama sebi, i možda drugima što sve propuštamo! Da propuštmo, i to svjesno. Ponekad se sjetim toga pa uživam na par minuta, pa tako nekoliko dana, ali kasnije, nekako sve samo ispari..

I zato kad me netko pita je li svijet crno-bijel, ja kažem da!! Svijet je crno- bijel sa tisućama i milijunima drugih boja koje se tako divno uklapaju u taj svakodnevni kontrast!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
VESELO!
ivana


Post je objavljen 17.08.2006. u 20:59 sati.