Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/3xy

Marketing

Posmrtna koračnica i oproštajne pjesme

U tom svom metežu, gnjevu i očaju uspjeli smo organizirati sprovod za Noru i Tobeya. Felidae nije ni s kim razgovarala 3 dana. Lica su nam bila natopljena suzama i gnjevom koji nas je obuzimao svaki put kada bi se prisjetili Magress. -Nora to nije zaslužila.. Bila je tako dobra prijateljica...-jecala je Spatt. -M-moj brat... Ja sam kriva...-govorila je Felidae. -Bio je moj stariji brat, uvijek me branio... TOBEEEEEEEY!!! Tako me guši taj očaj, ja ne znam što ću napraviti... Ne mogu bez brata! " Felidae je počela toliko plakati da na trenutak nije mogla disati.
-Tiho, Feli.. Napravit ćemo im najljepši oproštaj ikada viđen. Dostojanstveno ćemo ih otpratiti u naš svijet na Sireninoj obali-tješila ju je Hella. Planirali smo postaviti spomen ploču Tobeyu na obali jer vojnici nisu uspjeli pronaći njegovo tijelo. Princeza Sella je zaključila da ga je more progutalo. Nismo na to mogli ni pomisliti. Taj dan je umrlo više od 1580 ljudi uključujući i Noru i Tobeya. Kraljica Floreana je izjavila da je to najveći pokolj u zemlji Zorian u proteklih 200 godina, a kralj Matthew je iskazao duboko žaljenje za umrle. Umrla je većina sela u kojem smo boravili kod Shi-Woa, kraljičine sluge, kuhari, vojnici, djeca, majke, dadilje, čarobnjaci i naši prijatelji... Uskoro se bližio dan za oproštaj, a što se više bližio svi smo sve više padali u magloviti očaj.


***

Tog popodneva je kišilo kao da je vrijeme znalo kako se osjećamo. Nitko od nas nije nosio kišobrane jer smo htjeli potpuno ispratiti naše prijatelje, bez ikakvog prekrivanja lica. Kiša i suze su nam natopile odjeću. U daljinu se čuo plač žena i djece čije su majke umrle. Muškarci su se kleli na osvetu. .. Vjetar je puhao i disao po ogoljelim granama otpuhujući dugogodišnje ljeto. Zemlja Zorian više nikada neće biti ista. Magressin dodir je uništio cijelu zemlju, uključujući i duše i živote.... Većina nas su duhovi, barem dok nam Shi-Wo ne "pročisti" tijela od Magressina otrova. Moja želja za osvetom nije ni trenutka splasnula, ali sam odlučila s poštovanjem ispratiti umrle.
Uz Norin lijes i Tobeyevu ploču su hodali Hella, Spatt, Felidae, Joshua, Nadja, Mary, Diana, Dante i ja. Stigavši do Sirenine obale, Shi-Wo je istupio i počeo propovijedati: - Molim za vašu pozornost! Okupili smo se ovdje kako bi ispratili naše voljene. Premda... Čuo sam kako planirate napasti Mjesečevu pustinju. Ali ja vam kažem: nemojte! Jer osvetom nećete ništa postići!" Čuo se glasan žamor negodovanja, ali je Shi-Wo nastavio: - Tišina! Osveta je za slabiće i za kukavice! Ali vi ne shvaćate da ćete napadom još više naštetiti sebi, svojim voljenima i zemlji! Zar to doista želite?!" Svi su šutjeli i bijesno gledali u Shi-Woa. -Zar želite naštetiti kraljevstvu? Kraljici, kralju i njihovoj kćeri? Sebi? Svojoj djeci? Žao mi je, ali je to doista glupa odluka, ako se odlučite za napad. Naši vojnici su trenutno na sastanku Reda Feniksa i dogovaraju se kako protiv Magress. Ali rat je POSLJEDNjA OPCIJA! A sada vas molim, saslušajte prijatelje koji su pripremili oproštajni govor za Noru Wells i Tobias McKenzia. Dante, izvoli.
Dante je stupila ispred gomile i započela: - Ova pjesma je posvećena našem prijatelju koji je tragično izgubio život. Njegova sestra Felicity, nama znana kao Felidae, napisala je pjesmu za svog brata Tobeya-Tobiasa.

I laid you to rest before the mirror
Your fingertips losing colour
Your hands suddenly looked frail,
your lips sealed...
We exchanged promises that day
but now I can't remember them.
Why am I like the wind... like the clouds?
Floating through the sky
I don't have wings, why?
Like the stars and the moon, I embrace everything
Drifting away into the night
I don't have wings, why?


-To je bila Tobeyeva najdraža pjesma...-šapnula mi je Felidae na uho. Kada je Dante završila, svi su zapljeskali. Zatim je istupio Jan Karl. -Ova pjesma je posvećena Nori-prošaptao je.


Broken wings
I know this will not remain forever,
however it's beautiful.
Your eyes, hands and your warm smile
they're my treasure...
It's hard to forget.
I wish there was a solution,
don't spend your time in confusion.
I'll turn back now and spread
My broken wings
Still strong enough to cross the ocean with
My broken wings
How far should I go drifting in the wind?
Higher and higher in the light...
My broken wings...
Across the sky, just keep on flying...


Svi su ponovno zapljeskali. Primili smo Norin lijes i stavili ga u vodu. Lijes je počeo plutati prema našem svijetu. -Volimo te, Nora-šapnula je Spatt dok smo svi zagrljeni gledali kako odlazi u vječni Svijet...Post je objavljen 08.08.2006. u 17:23 sati.