Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/haloofthesun

Marketing

Glasovi iz dubine

Prije nekih 15 godina, dok sam bio klinac, na TV-u sam gledao neku emisiju koja je prikazivala par koji je sa kazetofonom i mikrofonom obilazio groblja i usnimavao neobične zvukove koji su dolazili iz grobova. Nekoliko mojih prijatelja uključujući i mene smo se odlučili malo zabaviti i učiniti isto. Iako sam u početku bi skeptičan oko te ideje, na kraju su me ipak nagovorili, jer kako su rekli, pa što se loše može dogoditi.

Negdje oko ponoći smo stigli na lokalno groblje sa kazetofonom, mikrofonom i praznom kazetom. Našli smo jednu grobnicu te na nju stavili kazetofon i pritisnuli record. Čekali smo da se upali crvena lampica što bi bio znak da je snimanje gotovo, dok smo mi nekih 50-ak metara sjedili u autu i čekali. I tako dok smo sjedili i čekali, Mitch, prijatelj koji je sjedio na suvozačkom sjedalu je rekao kao da mu se učinilo da se u mraku nešto pomaklo ispred nas. Pogledao sam malo bolje i nekoliko trenutaka kasnije, doista je izgledalo ko da se nešto miče. Nekoliko trenutaka kasnije, upalila se crvena lampica na kazetofonu. I tada je nastala panika, tko će otići po kazetofon, tko će izaći vani s tim ''nečim'' što se kreće blizu auta. Nakon poprilično živčane rasprave Mitch je odlučio izaći vani, te je otrčao do kazetofona brzinom munje te je u roku 10 sekundi zadihan sjedio u autu držajući kazetofon u krilu.

Brzo sam upalio auto i odvezao nas sve kod sebe doma. Stavili smo kazetu u liniju, pojačali i slušali, u početku se nije ništa čulo osim šuma i blagog vjetra koji je puhao, ali pred kraj kazete smo čuli nešto što nas je sve prestravilo. Zvučalo je kao da je doprlo jako blizu kazetofona, jedan jako težak i dubok glas koji je rekao nešto u stilu ''MMMMMMMM''. I što je još čudnije, bili smo relativno blizu grobnice i nismo vidjeli ništa da se kreće oko nje, ako zanemarimo ono ''nešto'' što se motalo oko auta. Nepotrebno je govoriti, da se nisam nikad vratio na to groblje, pogotovo ne po noći.

Post je objavljen 03.08.2006. u 14:38 sati.