Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chimaera

Marketing

Entitet - fantomski virus?

San PedroSan Pedro, California je mjesto sljedećeg događaja koji je bio jedan od prvih slučajeva da je sila odnosno entitet ozlijedio čovjeka. Ovakvo nešto se jedino moglo u malj količini poistovjetit sa vješticom Bell za koju se vjeruje da je otrovala čovjeka, o čemu sam već pisala.
Godina: 1989.

Jackie Hernandez je živjela u jednom bungalovu (kako ih oni zovu) sa svoje dvoje male djece, u, kako ona vjeruje, prisutnosti "zle sile". Mjesto njenog boravka bilo je sve samo ne mirno i tiho mjesto življenja. Ponekad bi viđala pojave starijih muškaraca, navečer kada bi, dok je još bila trudna, išla do kupaonice, čak je za stolom u njenoj blagovaoni vidjela ponovo stariju figuru, no to nije bila pojava istog "starca". Iz kuće, dakle iz zidova kuće, iz ormara, je curila crvenkasta tekućina. Laboratorijskom analizom tekućine ustanovljeno je da se radi o krvnoj plazmi muške osobe, s povišenom razinom joda i bakra. Stvari su se pomicale u kući, dječje igračke pogotovo, ni neobični zvukovi nisu zaostajali.

Kombinacija bizarnih događaja su mladu ženu navele do stanja histerije želeći napustiti to ukleto mjesto. Na njen poziv došao je Barry Conrad sa još četiri čovjeka, među kojima je bio njegov prijatelj Jeff Wheatcraft, da bi istražili, i pronašli uzrok tom uznemiravanju. Njihova istraživanja potrajala su mjesecima. Zvukovi koji su se konstantno čuli dolazili su iz potkrovlja, do kojeg se dolazilo kroz otvor u stropu. Da bi razjasnili zvukove proučavali su potkrovlje, no ništa neobično nije im upadalo u oči. Ništa neobično se u potkrovlju nije događalo, to jest sve dok nakon istrage nisu poslali Jeffa samog da napravi par fotografija potkrovlja. To je bilo nešto što će Jeff vrlo brzo požaliti.

Jeff je nedugo što se popeo u potkrovlje počeo vrištati i doslovno je izleti kroz mali otvor koji je vodio u potkrovlje. Bio je blijed. Rekao je kako mu je "nešto" istrgnulo fotoaparat iz ruku. Ekipa se popela u potkrovlje da prouče što se dogodilo, našli su Jeffov fotoaparat, leće su bile uklonjene i nalazile su se na posve drugom kraju potkrovlja. Tada se entitet ponovo javio. Velikom snagom gurnuo je Jeffa, koje je "odletio" preko tavana i zadobio ozlijede koje su zahtijevale bolničko liječenja. Kako su događaji te noći bili, iako za istraživače interesantni, no za nesretnog Jeffa kobni, odlučili prestat te večeri s istraživanjem te nastaviti neki drugi dan.

JeffNekih mjesec dana kasnije ponovo su se vratili. U kući su nailazili na neobične kugle svjetla koje su bile popraćene zvukom pucketanja. Vratili su se i u potkrovlje želeći barem malo razjasniti događaje vezane uz Jeffa. Kada se Jeff popeo u potkrovlje nešto ga je povuklo za vrat, vrisnuo je a Gary, jedan od četvorice istraživača, koji se taman penjao u potkrovlje za Jeffom priskočio je u pomoć. Došao je do Jeffa koji je sad već visio na konopu obješenom na čavlu u gredi potkrovlja. Njegove naočale su nestale, a Jeff je bio u nesvijesti. Spustivši ga u donji dio kuće oko vrata se mogla opaziti omča od konopa. Čvor kojim je omča bila zategnuta bio je nepoznat svima koji su se nalazili u kući. Gary i Conrad su se vratili u potkrovlje da nađu uzrok Jeffovom vješanju, no ništa se neobično nije moglo uočiti. Ništa neobično "osim" tragova konopa na Jeffovom vratu.

Nedugo zatim Jackie je odselila. No to je bilo daleko od kraja. Jackie se odselila, no entitet ju je pratio. U novom domu isti zvukovi su se počeli pojavljivat. Kugle svjetlosti također su se javljale. Jackie, Conrad, Wheatcraft, i dvoje susjeda odlučilo je upotrijebiti ouija ploču. To je bila kobna pogreška. Gotovo čim su počeli upotrebljavat ploču stol na kojem su to prakticirali se naglo ohladio i počeo vibrirati. Zatim je Jeff zajedno sa svojom stolicom počeo levitirati, nekakva sila kao da se poigravala s njegovim tijelom bacajući ga tako da je jadni Jeff udarao glavom o strop i zid prilikom čega se onesvijestio. Kada je taj događao utihnuo Jeff je ležao na podu popust slomljene lutke. Isprva su mislili kako je mrtav no na sreću nije bio.

Prije te nesreće pomoću ouiji ploče postavili su nekoliko pitanja na koje su dobili odgovore, a ovako su izgledala:

P: Ukoliko je entitet prisutan da li je ljut na nekog?
O: Jeff

P: Zašto?
O: Jeffa voli/cijeni osoba koja je upletena u njegovo ubojstvo (entiteta)

P: Da li si ti duh i koliko vas postoji?
O: Fantomi ispunjavaju nebo oko vas.


Jackie se ponovo selila no entitet ju je pratio uvijek. Čak i kada bi išla u posjete u drugom gradu, njena hotelska soba je ispaštala, često u smislu ispisanih riječi "mad" i "angry" na zidovima hotelske sobe. Danas živi u San Pedru i još uvijek ponekad se dogodi da se vrata sama od sebe otvore ili zatvore, no ti događaji su ništa u usporedbi što se događalo 1989. godine.

Pitanje je da li se ovdje radi o telekinetičkoj aktivnosti čiji je centar sama Jackie možda i nesvjesno stvarajući te pojave. No zbog čega je entitet toliko mrzio Jeffa koji prije tog događaja nikad nije susreo Jackie? Tako postavljajući situaciju ona ne bi imala razloga usmjeriti svoju telekinetičku mržnju prema njemu?

Entitet, naime, nije ostao samo u Jackienoj prisutnosti. Jednom kada je Jackie došla ispred Conradove kuće kako bi joj on dao fotoaparat da sve te pojave uhvati na taj način, entitet je očito promijenio okoliš zadržavši se u Conradovoj kući. Kod njega su se počeli čut zvukovi, pojavljivale su se kugle. Intenzitet svih tih događaja nije bio velik kao kod njihovog istraživanja istog kod Jackie, no činjenica da se entitet «preselio» navela ih je da pomisle kako se tu možda radi o nekom «fantomskom virusu» koji se na neki način može seliti s čovjeka na čovjeka. No bizarnosti oko Jackie nisu prestajale iako je Conrad sada bio meta. Očito je kako se ne radi o izoliranom entitetu koji je malo posjećivao jednu pa drugu osobu koje su u kolikom tolikom kontaktu. Gledajući tako vjerojatno se radi o pojavi uzrokovanom ili Jackienoj mogućnošću telekineze koje vjerojatno nije svjesna ili nekim drugim nepoznatim uzrokom koja se može baš poput virusa proširiti na više ljudi.

Kasnije su doznali kako je u susjedstvu Jackienog prebivališta s početka priče, entitet (ili da ga nazovem fantomski virus) isto tako uznemirivao stanare. Područje na kojem su građene tekuće, bungalovi nije proučeno te ne mogu tvrditi kako je do takvih događaja došlo poradi izgradnje na indijanskom groblju, što se dogodilo u npr. kući Amityville, no «nešto» je očito haralo tim kvartom u San Pedru 1989. godine, «nešto» što nije ostalo samo u pričama i viđenjima svjedoka, ovaj put to «nešto» je napadalo ljude, ostavljajući im uspomene u vidu vidljivih i nimalo fantomskih ozljeda poput onih koje su snašle Jeffa Wheatcrafa.


Post je objavljen 02.08.2006. u 16:45 sati.