Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vukovar

Marketing

(12.) I još jedna tužba

Dvadeset i prve veljače održano je pripremno ročište u svezi Tužbe 2 i Tužbe 3 protiv pokretača stranice vukovarac.net, na kojem je odlučeno da se sva tri predmeta integriraju u jedan. Na zahtjev obrane tuženika sutkinja odlučuje da će na sljedećem ročištu donijeti međupresudu u odnosu na opstojnost tužbenog zahtjeva, a nakon višestrukog inzistiranja obrane na očitovanju suda o pasivnoj legitimaciji tuženika... Pojednostavljeno - ako i postoje elementi djela iz tužbe, tuženik je krivo "targetirana" osoba.

Na zakazanoj raspravi 28. veljače ne pojavljuje se od tužiteljice pozvani novi svjedok Marin Krizmanić (i sam tužen za duševne boli obitelji, jednom na 100.000 i drugi put na 70.000 kn), a tužitelji dodatno traže medicinsko vještačenje medicinske dokumentacije koju je obitelj Štengl prilagala uz tužbe, ali i kasnije kao "dodatne dokaze" tijekom postupaka.

Ni na sljedećoj javnoj raspravi 22. ožujka nisu u proces uvođeni značajniji novi elementi, nisu poznati rezultati vještačenja medicinske dokumentacije, nije donijeta međupresuda, tužitelji su odustali od "svoga" svjedoka Krizmanića...

Sljedeća rasprava, ili presuda, ili međupresuda slijediti će u danima koji dolaze.

No, 07. ožujka stiže još jedna, najnovija i četvrta po redu tužba pokretaču web stranice vukovarac.net. Ovaj put radi se o privatnoj tužbi Dragice Štengl, a u svezi iznošenja u javnost putem emailova i web stranice vukovarac.net sadržaja Dragičine tužbe broj jedan.

Poziv okrivljeniku

Pozivate se kao okrivljenik na glavnu raspravu radi ispitivanja u gornjem (donjem :) predmetu na dan 06.06.2006. u 09:00 sati u ovaj sud (općinski), soba broj 10.
Tužitelj: Dragica
Okrivljenik: zna se
Zbog kaznenog djela iz članka: 201. st 2 KZ-a


Prilog: Privatna tužba

dragica_priv1.gif
dragica_priv2.gif

Nastavlja se ...

Post je objavljen 11.06.2006. u 22:24 sati.