Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nasmijana

Marketing

TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM

Jednom davno sam jela pohane tikvice i nisu mi se svidjele,čak mogu reći odvratan okus..ma bljak..što dalje od mene..
Često se nađem u situaciji kao i svaka domaćica da nemam ideju što
..
Pitam dragog što sutra kuhamo a njegov odgovor uglavnom glasi : pa skuhaj što god hoćeš,sve ću jesti..
E,pa sad si ti misli i smišljaj..
Našla sam tikvice vrlo jeftino i pomislila zašto ne?Dragi ih voli i napravit ću ih makar crkla.
Pretražila sam sve recepte i na kraju se odlučila za tikvice punjene tunjevinom.Zvuči vrlo zanimljivo a i post je pa može..
Pekle su mi se prilično sporo a i miris koji se širio nije baš bio obećavajući i nisam bila baš optimistična..
Vjerovali ili ne,ubila sam se u tikvicama..To je stvarno nešto prekrasno..A tek kad su hladne..mark..Prilog salata od krumpira..Uvjerite se..Evo recept:

TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM



Sastojci:
8 srednje velikih tikvica
150 g tune konzervirane u ulju
2 jaja
ribani parmezan
krušne mrvice
češanj češnjaka
suho bijelo vino
maslinovo ulje

Opis:
Tikvice operite, osušite i prerežite uzdužno napola. Očistite im sjemenke i pripremite nadjev: sjemenke pomiješajte s usitnjenom tunom, jajima, vezicom usitnjenog peršina, narezanim češnjakom, šakom parmezana, šakom mrvica, solju, paprom i malo ulja. Polovice tikvica nadjenite smjesom i pospite mrvicama.
Tikvice složite u vatrostalnu posudu, prelijte uljem i pola čaše bijelog vina, pospite parmezanom i mrvicama i pecite 30 minuta na 160-180°C.
Ovako pripremljene tikvice izvrsne su kao toplo predjelo, prilog ili kao glavno jelo (ovisno o količini), ali bit će ukusne i hladne.

Dobar vam tek..



Post je objavljen 10.06.2006. u 00:11 sati.