Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

to je moje!!


Koliko puta ste vidjeli ovu scenu? Vaše dijete se igra u parku na pijesku okruženo kanticama, lopaticama, pokraj nega je kamion s kojim se tog trenutka ne igra. Dolazi drugo dijete i uzima kamion , a vaše dijete skoči i počinje svađa: " to je moje" " ne diraj" "pusti"....plač.
Vi ste preneraženi. Pa, zar je moje dijete tako sebično?Gdje je to vidjelo?
Nije sebično, samo morate znati da drugačije shvaćaju pojam moje- tvoje.Isto kao što auto( u kojem se tata vozi) povezuju sa ocem, torbu( koju mama nosi) sa majkom, tako i njegove stvari predstavljaju njega, to je on, njegov mali svijet.
Dijeljenje stvari se mora naučiti.I kako ga naučite, tako će i biti.Pokažite mu kod kuće da se neke stvari mogu i moraju dijeliti. Ne dajte mu cijelu čokoladu. Podijelite- malo tati, malo meni. Isto tako i kekse, i bilo što se dade dijeliti.Potom, dok se igra, zamolite ga da vam posudi igračku da je malo vidite ili se pretvarajte da se i vi igrate.

Prema tome. slobodno možemo reći, sretnemo li sebično starije dijete da je takav, to je zasigurno vidjelo i naučilo od roditelja ili drugoga skime živi.

Post je objavljen 05.06.2006. u 23:44 sati.