Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

dječje mokre noći


Noćno mokrenje u krevet uobičajeno je u djece i obično nestaje do dobi od četiri godine.No u oko pet posto djece ono se javlja i do deset pa i više godina starosti.To je češće u dječaka nego u djevojčica.
Noćno mokrenje treba smatrati problemom ako se javlja i kad dijete krene u školu ili ako se pojavi poslije dužeg "suhog" razdoblja.Tada je najbolje otići liječniku, jer je možda posrijedi kakav zdravsveni problem.Ako je u tom pogledu sve u redu, razmotrite nije li dijete zbog nečega možda zabrinuto ili tjeskobno.
Da biste i bez lijekova što prije postigli da vaše dijete ima "suhe noći" -evo nekoliko uputa:
-nastojte biti mirni, jer noćno mokrenje u krevet nije znak niske inteligencije lil nekakva defekta ličnosti. Ponašanje vašeg djeteta ne bi se moglo nazvati ni zločestim ni neurotičnim
-nikada mu ne zabranjujte napitak prije spavanja . Zabrana ništa neće pomići , a djetetu će izgledati kao kazna
- pomozite djetetu da izvježba mjehur uz pomoć tzv. dnevnebudilice.Riječ je o tome da dijete preko dana mokri po rasporedu koji određuje zvuk budilice. Najprije sat namještajte da zvoni u kratkim intervalima, recimo svaka dva sata, pa postupno povečavajte dok ne postignete šest sati između dva mokrenja. Povečavajući osjetljivost djeteta na to da mjehur prazni kad je pun, naučit će ga da se probudi u pravom trenutku.

-nikada se nemojte rugati ,kažnjavati dijete da biste ga posramili ili uplašili i tako natjerali da postignete samokontrolu. Osim što je okrutan, takav pristup mogao bi dati posve suprotan učinak.
-Pohvalite ga kad mu bude suha noć. Ostavite mu svake večeri novčić , koji će mu pripasti ako noć bude suha.

BIT ĆE USPJEHA- VIDJET ĆE TE!

Post je objavljen 02.06.2006. u 00:20 sati.