Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indigodjeca

Marketing

I. dio


KARAKTERISTIKE INDIGO - DJECE




INDIGO - djeca su vrlo nadarena, ali mogu negodovati ako se s njima ophodimo kao s malom neukom djecom ili ih želimo podučiti nečemu što već znaju i razumiju. Teško prihvačaju kruta i ustaljena pravilima. U večini slučajeva ruše pravila i sustave. Obično tu svoju dozu buntovništva zadržavaju i do odrasle dobi, međutim često je riječ o suptilnoj, mudroj vrsti suprostavljanja. Za njih birokracija kao da ne postoji. Neki bi ih nazvali i izvrsnim manipulatorima. Odbijaju zapovjedi i upustva osim ako im zaista dobro ne objasnite zašto bi nešto trebali napraviti. Ne možete im nabiti osjećaj krivnje - jednostavno morate imati snažne argumente. To su ona djeca koja nam postavljaju nemoguća pitanja (na koja mi i prečesto neznamo odgovor!).

Veoma su kreativna i mogu raditi više stvari odjednom, zapravo lako im nešto drugo odvuče pažnju i skloni su skakati sa jedne stvari (teme) aktivnosti na drugu. Imaju problema sa strpljenjem. Teško se nose s strogošću naših (i većine) obrazovnih sustava. Školu često smatraju nekim nužnim zlom i jedva čekaju da završi.Nije rijetko da mnogi od njih iznenada prekidaju školovanje iako su veliki zaljubljenici u knjige i učenje kao takvo. Mnoga Indigo djeca ostaju s par ispita do diplome i nikad ne završe zapoćete fakultete.

Njihovi su interesi intezivni i strastveni te se potpuno upuštaju u područja koja ih zanimaju, na poseban hologramski način. Mnogi su indigovci, mladi i oni stariji, strastveni zaljubljenici znanstvene fantastike, mitologije, priče o vilama i čarobnjacima, parapsihologije, igara uloga; zapravo svega što potiče njihovu maštu i predstavlja im intelektualni izazov. Skloni su povlačenju u intimni svijet knjiga i mašte i zapravo vole samoću ili uski krug bliskih osoba. Velike gužve ih pomalo plaše i odbijaju.

Karakterizira ih ekstremna fizička i emotivna osjetljivost. Izuzetno su osjetljivi na intezivne mirise, buku, vrućinu, žarke boje i gužve. Znaju patiti zbog pretjerane izloženosti svim tim osjetima suvremenog svijeta oko sebe. Mogu biti skloni različitim alergijskim oboljenjima i problemima s dišnim sustavom. Neophodna im je povremena samoća, tišina i mir. Potrebno im je vrijeme za njih same, kako bi obnovili svoje (spiritualne) baterije. Senzibilna su za tuđe probleme i patnje. Neobično svjesna generalnih i stvarnih problema čovječanstva, poput ekološkog zagađenja, ratova i gladi i sveg ostalog sto je loše

Poneka Indigo djeca imaju i suprotno ponašanje te su hladna i tvrdoglava i uopće ne pokazuju suosjećanje za druge. Znaju biti sklona snažnim neobuzdanim i velikim izljevima bijesa, te općenito imaju problema sa ljutnjom. Ove se karakteristike obično vežu uz novije indigo generacije, koje se rađaju bez zaštitnih slojeva u auri te su još senzibilnija na brdo informacija kojima ih svijet svakodnevno zasipa, a uz to nemaju odgovarajuću podršku roditelja i okoline. Njihova im hladnoća i ljutnja postaju vrlo važni obrambeni mehanizmi, ali ih i udaljavaju od njihove životne zadaće.

Sva Indigo djeca imaju snažno razvijenu intuiciju. Naravno često nisu svjesna da se radi o tome. Ponekad se to događa kroz snove ili vizije, ponekad kroz niz podudarnosti koje povremeno primjećuju, a najčeće se radi o jednostavnim slutnjama koje se ostvare. Drugima se može činiti da su srećkovići, jer im se mnoge želje ostvaruju, ali Indigo djeca znaju da smo mi sami stvoritelji svoje sreće i jednostavno se ravnaju po tom zakonu, usklađujući se s ritmovima prirode i svojim predosjećajem.(Višim vodstvom.)

Indigo djeca (i odrasli) posjeduju izuzetan detektor laži. Takva djeca imaju duboke, mudre, oči kojima kao da gledaju ravno u vašu dušu i kojima je gotovo nemoguće slagati. Laži ih zbunjuju, rastužuju i razljućuju-posebno ako su zlonamjerene. Stoga, često postaju gorljivi istjerivači pravde i istine. Upravo Indigo djeca stoljetne obiteljske drame i tajne iznose na svjetlost dana.

Osjećaju se povezana sa svim ljudima te katkada sa sobom nose strašan osjećaj boli i velike univerzalne patnje. Događa se i da ova djeca na sebe preuzimaju ulogu roditelja (roditeljima, braći i sestrama, ostaloj djeci) još u najranijoj dobi. I čitav život na leđima nose tu preveliku odgovornost. Jako rano su sposobna apstraktno razmišljati te su iznadprosječno inteligentna i vrlo nadarena.


Dragi blogeri ovo je tek prvi dio karakteristika Indigo djece, ostalo slijedi u slijedecim postovima!

IKM

IndigoDj.




Post je objavljen 29.05.2006. u 19:48 sati.