Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijetf1

Marketing

UTRKA ZA VN MONAKA

ALONSO POKORIO MONTE CARLO

Image Hosted by ImageShack.us

Fernando Alonso pokorio je i kneževinu Monako te je u jurnjavi uskim ulicama u Monte Carlu stigao do svoje dvanaeste pobjede u karijeri. Nakon što je u utrku krenuo s prve startne pozicije Alonso niti u jednom trenutku nikome nije dozvolio ugrožavanje vodeće pozicije.

Unatoč tome što je Kimi Raikkonen od prvih krugova konstantno pritiskao Alonsa do direktne borbe nije došlo iz razloga što je mercedesov motor ponovno otkazao poslušnost. Odlično je vozio i Mark Webber koji je bio treći u trenutcima kada zbog kvara na motoru morao odustati.

Drugo mjesto u utrci osvojio je Juan Pablo Montoya koji je gotovo čitavu utrku proveo na četvrtoj poziciji, a na drugu je stigao nakon odustajanja Raikkonena i Webbera. Na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja popeo se David Choulthard koji je spletom okolnosti, ali i odličnom vožnjom uspio ostvariti odličan rezultat za momčad Red Bull.

Četvrti je u cilj ušao Rubens Barrichello koji je iskoristio odličnu strategiju ulazaka u boks te se u konačnici othrvao pokušajima pretjecanja od strane bivšeg momčadskog kolege. Michael Schumacher startao je iz boksa, ali je unatoč tome uspio utrku završiti na petom mjestu. Giancarlo Fisichella posljednji je vozač koji je završio utrku u istom krugu kao i pobjednik utrke. U osvajače bodova uvrstili su se još i Nick Heidfeld s osvojenim sedmim mjestom te Ralf Schumacher s osvojenim osmim mjestom.

Tradicionalna proslava na pobjedničkom postolju te nezaobilazno polijevanje šampanjcem danas je izostalo. Razlog je tragična pogibija Edouarda Michelina o kojoj više možete pročitati na ovom linku.


Rezultati utrke za VN Monaka:

01. F. Alonso Renault M 1:43:43.116
02. JP. Montoya McLaren M + 14.567
03. D. Coulthard Red Bull M + 52.298
04. R. Barrichello Honda M + 53.337
05. M. Schumacher Ferrari B + 53.830
06. G. Fisichella Renault M + 1:02.072
07. N. Heidfeld BMW M + 1 krug
08. R. Schumacher Toyota B + 1 krug
09. F. Massa Ferrari B + 1 krug
10. V. Liuzzi Toro Rosso M + 1 krug
11. J. Button Honda M + 1 krug
12. C. Albers Midland F1 B + 1 krug
13. S. Speed Toro Rosso M + 1 krug
14. J. Villeneuve BMW M + 1 krug
15. T. Monteiro Midland F1 B + 2 kruga
16. F. Montagny Super Aguri B + 3 kruga
17. J. Trulli Toyota B - - - - - -
18. C. Klien Red Bull M - - - - - -
19. N. Rosberg Williams B - - - - - -
20. K. Raikkonen McLaren M - - - - - -
21. M. Webber Williams B - - - - - -
22. T. Sato Super Aguri B - - - - - -

Post je objavljen 28.05.2006. u 20:43 sati.