Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/allgames

Marketing

Tomb Raider:Legend

Nije sve u lepom poprsju i bujnim oblinama ima nesto i u……
Image Hosted by ImageShack.us
Neznam koliko ste tacno upoznati sa istorijom biciklizma, i kolko poznajete najznacajniji biciklisticki dogadjaj , Tur de Frans.U burnoj istoriji ove trke, bilo jr sportista koji su se na spektakularni nacin vratili u formu. Lens Armstrong cuveni Americki biciklista , i njegov poduhvat pripadaju istoriji sportskih trijumfata. Na samom finisu trke Tur de Frans 1987. godine, Spamac Pedro Delgado je imao dva minuta prednosti nad Stefanom Roseom. Roseu je ponestalo snage, ali je taj zilavi Irac odlucio , da u poslednjem trzaju snage sustigne suparnika. Delgado je bio skoro na samom finisu , ali se Rose iznenada pojavio iza okuke i osvojio prednosty od cetiri sekunde . Rose se onesvestio na licu mesta i zavrsio u bolnici odmah nakon trke, ali je zato svojim impresivnim manevom uspeo da pobedi Spanca. Svet biciklizma je pun ovakih dogadjaja i prica. Nazalost to nije slucaj sa igrackom industrijom ...barem ne danas.
Verujem da je Tomb Raider Legend, predstavlja najspektakularniji kambek u industriji zabave. Slicno se desilo i sa Dzon Travoltom , kada je dobio ponudu od Kventina da tumaci ulogu placenog ubice zajedno sa kolegom Samjuel L. Dzeksonom.
Prosavsi kroz bolno iskustvo igranja Tom Raider: The Angel of Darkness, bio sam sto posto siguran da je serijal Lare Kroft umro jednom za svagda . Medjutim ispostavilo se cak da i Eidos ume da donese dobre odluke u kljucnim trenucima. To se naslucivalo od trenutka kada su odlucili d uposle momke iz Crystal Dynamics(najvise poznatiji po Legasy of Kain serijalu). Jos jedan pametan potez je vracanje fransize u ruke coveka koji je radio na pocetnom dizajnu i osmisljavanje lika cuvene heroine. U pitanju je Tobi Gard.
Kunem vam se da je Tobi Gard uradio za ovaj serijal isto sto je i Stefan Rose uradio za svoju karijeru osvojivsi Tur de Frans.
Prica pocinje padom aviona u Nepal. U njemu su se nalazile desetogodisnja Lara i njena majka, koje uspevaju da prezive i dolaze do starog misticnog hrama. Mala Lara slucajno pokrece mehanizam koji je ustvari zamka za lopove. On unistava oltar i ubija njenu majku.Igrom slucaja, 30 godina kasnije, Lara ponovo dolazi do gotovo identicnog oltara i to u Bolviji. Napadaju je nepoznati vojnici jer je ocigledno,jer je jos neko zainteresovan za tajne oltara. Da li ce Lara napokon resiti misterioznu smrt svoje majke?
Zasto mi se svidja ova igra?
Legend ima kvalitete koje nisamo videli ni u jednom Tomb Raideru naslovo jos od prvog dela. Ne bi bilo tesko opisati razliku izmedju TR:Legend igre i svih onih dzubrastih nastavaka koji su usledili posle Tomb raidera. To vam je ko da poredite dobar akcioni film sa losim. Losi filmovi imaju sve elemente neophodne za dobru zabavu, ali to nista nevredi ako su lose sklepani u nejasnu celinu.
Tomb Raider:Legend je dobra igra u svakom smislu. Dobro napisana prica, ubedljivi i harizmaticni likovi sve sa Larom Kroft na celu cine kljuc kvaiteta ovog naslova. Gluma i sihronizacija likova su odlicni, a dizajneri i crtaci su napravili prelepe lokacije i pozadine. Nivoi su pametno osmisljeni, a zagonetke su jednom recju sjajne.Nikad necete naleteti na dosadan momenat, jer ce te neprestano biti zauzeti resavanjem zagonetki,akrobacijom i pucnjavom. Svi ovi aspekti su vesto isprepletani tokom igre. Fizika je apsolutno jedna od najvaznijih stavki ,narocito dok resavate zagonetke. Kontrole su inovativne i relativno jednostavno za koriscenje. Podsetile su me na Princ of Persia serijal.Dizajneri ocigledno nisu hteli da menjaju uspesan koncept. Kontrole i akrobacije koje izvodi Lara su kompleksnije,raznovrsnije i vise se oslanjaju na fizicki model i okolinu, nego sto je to slucaj u novom talasu Pop igara. Legend je prilicno dramaticna igra i naterace vas da razmisljate brzo, da biste Laru blagovremeno izvukli iz „sosa” u koji redovno upadne.
Igraci imaju utisak da su deo jedne uzbudljive avanture koja ce ih prosetati kroz mnoge prelepe i egzoticne lokacije sirom planete. Nijedna igra na trzistu u prosloj godini, nije se priblizila duhu prave akcione avanture kao Tomb Raider:Legend.
TRL,nazalost nije naslov bez mana.Kad je rec o igrivosti, prvo sto upada u oci je losa kamera, koja se cudno ponasa u trenucima kada se Lara priblizi zidovima ili nekoj vecoj ravnoj povrsini. Sa obzirom da je kretanje kamere u taakvim momentima prilicno ograniceno, sigurno ce te imati poteskoca da ocenite situaciju. Sekvence u kojima Lara vozi motor su takodze malo trapavo odradzene. Vozila srecom nisu puno zastupljene u igri, pa vas lose optimizovane kontrole nece toliko nervirati. No,ovaj aspekt igre je mogao znatno bolje da se uradi.Sa tehnicke tacke gledista, autori su naprvili iritantan propust, time sto su TRL ucinili prezahtevnom igrom.Dobra vest je da su NVIDIA i Crystal Dynamics.resili ovaj problem novom zakrpom za igru.
Za kraj ce mo napomenuti da je Tomb Raider:Legend odlicna akciona avantura i apsulutno je pravi izbor za ljubitelje naslova poput Prince of Persia.Nabavite ovu igru necete zazaliti.

Lara Kroft u ginisovoj knjizi rekorda:
Svi znamo o marketinskim trikovima u igrama, od svih do sada vidjenih, ovo se ubraja u jedno od najinventivnijih.Da se mi nelazemo, lik Lare Kroft je uleteo u ginisovu knjigu rekorada svega nekoliko dana pre izlaska nove igre,Tomb raider :Legend ,na trziste.Lik Lare Croft je nastao pre deset godina, a jos uvek slovi kao jedna od najpopularnijih zenskih virtualnih junakinja ikada. Shodom tome,stavljena je u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspesnija (ljudska) heroina u igri ili sto bi braca Englezi rekli, ”Most Succesful Human Videogame Heroine”.Ne mogu osporiti da je najnovije ostvarenje momaka iz Crystal Dynamics-a odlicno, kao i da ce time TR licenca vratiti u zivot, ali ovaj potez je ipak, jedan od najprljavijih reklamnih trikova ikad. Ko zna koliko su kesa ”pljunuli” za ovo. Ipak kapu im skidam za mudru ideju.

DOBRO:Atmosfera,inovativnost, Lara Croft, prica dramaticnost,jedna od boljih avantura koju sam igrao ove godine....

Lose:problemi sa kamerom,velika zahtevnost,voznja motora,igra je prekratka

OCENA 8.5/10 (i da kada ostavite komentar napisite ocenu koju odprilike vi dajete za ovu igru)
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 23.05.2006. u 22:11 sati.