Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

Scary Movie 4 (2006)

Image Hosted by ImageShack.us Scary Movie 4, SAD, 2006.
Redatelj: David Zucker
Glume: Anna Faris, Regina Hall, Craig Bierko, Bill Pullman, Carmen Electra, Leslie Nielsen, Anthony Anderson, Kevin Hart, Charlie Sheen, Chris Elliott...
Ocjena: 7

Uvijek sam skeptičan glede nastavaka filmova. Ne znam zašto, možda se slažem s Kevinom Williamsonom da su nastavci sranje, ali uvijek mi se dogodi da se jako veselim nekom dugo najavljenom nastavku da bi se kasnije totalno razočarao...
Jučer sam s frendom napokon dobio priliku pogledati taj dugoočekivani nastavak iz meni osobno jako dragog serijala i moram priznat da ne samo da se nisam razočarao nego je ovo po meni definitivno najbolji nastavak iz Scary Movie franšize.
U centru filma su naša predraga Cindy Campbell (Anna Faris) i njezina besmrtna frendica Brenda (Regina Hall) koje ovaj put moraju spasiti svijet od golemih trIPODA, misterioznog zaselka, ubojitog Jigsawa, Michaela Jacksona i uklete kuće, a u pomoć im stižu Cindyina nova ljubav Tom (Craig Bierko), slijepa Holly (Carmen Electra) te naravno nerazdvojni Mahalik (Anthony Anderson) i CJ (Kevin Hart) s kojima sada Cindy i Brenda moraju otkriti tajnu kojom će spasiti cijeli svijet... O ne, svijet nema šanse...

Image Hosted by ImageShack.us Kao što sam naveo gore, u usporedbi s ostalim Scary Movieima ovo je definitivno broj jedan, a to vjerovatno duguje neponovljivom filmskom paru Davidu Zuckeru i Jimu Abrahamsu, koji su se već ranije dokazali u filmovima slične tematike (Naked Gun, Airplane) te atraktivnoj glumačkoj postavi, počevši od Carmen Electre, Charliea Sheena, Chrisa Elliotta, Billa Pullmana do Lesliea Nielsena. Primjetio sam i veliki pomak u scenariju od trojke koja je meni bila solidna, dok smatram da je ovaj film presmiješan.
Ono što me najviše razveselilo u filmu je povratak genijalne Anne Faris koja se očito već navikla glumiti bedastu Cindy te naravno luckasta Regina Hall koja u skoro svakom Mrak filmu umre da bi se nekim čudom ponovno vratila.
Naravno film je imao i dosta mana, od malo blesavog početka do nekih možda malo mrvicu pretjeranih šala na račun Michaela Jacksona. Također mi je bilo glupo vidjeti King Konga na posteru filmu pošto se uopće nije niti pojavio u filmu te mi je bilo čudno vidjeti sprdačinu na Brokeback Mountain i Million Dollars Baby jer nisu horrori, no ipak, tko je rekao da bilo koji Scary Movie ima smisla?

Uglavnom, Scary Movie 4 nije neko remek-djelo, nije baš previše pametan, neće biti nominiran za Oscara, no ako tražite film koji će vas i vaše društvo držati na rubu stolice od smijanja i bedastih šala, onda je upravo Mrak film 4 prava stvar za vas. Ako još niste pogledali ovaj, po meni najbolji nastavak iz serijala, pitanje je: što još čekate!?

Post je objavljen 22.04.2006. u 11:03 sati.