Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

Scary Movie 3 (2003)

Image Hosted by ImageShack.us Scary Movie 3, SAD, 2003.
Redatelj: David Zucker
Glume: Anna Faris, Regina Hall, Simon Rex, Charlie Sheen, Leslie Nielsen, Anthony Anderson, Drew Mikuska, Pamela Anderson, Denise Richards...
Ocjena: 6

Nakon što su im se kritičari doslovno posrali na film, u nedostatku inspiracije legendarna braća Wayans napustila je ovaj serijal, a na njihovo mjesto je došao David Zucker, također jedna poznata ikona u svijetu parodija i komedija (Naked Gun, Airplane) koja je sa sobom dovela mnogo zvijezdi (uključujući Pamelu Anderon, Lesliea Nielsena, Charliea Sheena, Ja Rulea, Denise Richards...) te mnogo uspona, ali i padova u ovom serijalu. Što se tiče same radnje, naša predraga Cindy (Anna Faris) ponovno se vraća kao simpatična, ali i bedasta sada već odrasla 22-godišnjakinja koja se mora osim za svog 8-godišnjeg nećaka Codya (Drew Mikuska) brinuti i za nove probleme, poput ubojite video vrpce koja te ubija tjedan dana nakon što ju pogledaš, misterioznih znakova u poljima, moguće invazije izvanzemaljaca te čak i Michaela Jackona. Naravno, u pomoć joj dolazi luckasta frendica Brenda (Regina Hall), George (Simon Rex), Mahalik (Anthony Anderson) i dr. te sad Cindy i ostatak grupice moraju nekako zaustaviti to zlo koje prijeti osvajanjem cijele Zemlje, no pitanje je kako će oni to napraviti...?

Image Hosted by ImageShack.us Nakon što je izašao, ovaj nastavak je digao veliku buku među kritičarima jer su ga mnogi proglasili čak i boljim od jedinice, dok su drugi rekli da je to najgori film u cijelom serijalu. Prije nego što kažem svoji opći dojam o filmu, započnimo s pozitivama. Dakle, kako to i uvijek biva u Mrak filmovima, početak filma je bio presmiješan, a Pamela Anderson se savršeno sprdala na svoj račun. Nije mi trebalo dugo da shvatim da će vjerovatno gluma biti najbolja u ovom nastavku, a isto vrijedi i za scenarij koji makar nije spoofao samo horrore nije bio labav kao u dvojci niti je imao neke pretjerane šale kao u jedinici. Iako su mi Wayansi bili mrvicu bolji, Zucker je se pokazao kao dosta dobar režiser pa nije ni čudo da su ga ponovno stavili za režiranje četvorke. Također Anna Faris izgleda bolje nego ikad s novom frizurom i odraslijim imidžom, a isto vrijedi i za Reginu Hall. Primjetio sam i to da su ovom nastavku carovale i sprdačine na obične filmove (tipa 8 Mile, Matrix, Hulk), ali bi to više pripisao pozitivama zbog kreativnosti. No također je film imao i dosta mana, poput prevelike predvidljivosti u nekim scenama te sam bio jako ljut kada su ubili Brendinog lika, ali jebiga, scenaristi su trebali nekakv "twist" pa su morali ubiti meni osobno najdražeg lika cijele ove trilogije. Nije mi se ni pretjerano svidjelo uključivanje Lesliea Nielsena u film, no na kraju mi se mišljenje totalno promijenilo jer je Nielsen solidno odradio ulogu.

Da ne pišem ovako u nedogled, po meni ovo je definitivno bio jedan uspon u Mrak film trilogiji zbog kretanja u nekakav novi pravac, no to i dalje ne znači da mi je trojka bolja od dvojke ili jedinice makar je možda mrvicu kreativnija i zabavnija. Sve u svemu, definitivno zanimljiv nastavak koji će vam se svidjeti ako ste voljeli prva dva Mrak filma. A možda čak i više.

Post je objavljen 20.04.2006. u 18:12 sati.