Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kedi

Marketing

Robbie Williams

Robbie Williams postao je poznat većini ljudi tek nakon odlaska iz grupe Take That. Poznavaoci ove teen atrakcije iz prve polovice devedesetih nisu mu predviđali blistavu solo karijeru. Neki tvrde da nije samovoljno otišao, već je izbačen iz grupe, što možda objašnjava njegovo dugo izbivanje s glazbene scene. Većinu 1995. proveo je u društvu grupe Oasis - profesionalno se time nije puno okoristio, a privatno je potonuo još dublje u alkohol i droge. Ni cijelu 1996. nije ništa korisno radio, a sudeći prema fotografijama iz tog razdoblja, "natukao" je zavidnu kilažu. Dugo očekivan, njegov prvi samostalni singl bio je poprilično razočaranje s obzirom da se radilo o ne osobito uspjeloj obradi pjesme "Freedom" (George Michael), ali se situacija malo popravila izlaskom njegovog drugog singla "Old Before I Die". Prvi solo album, "Life Thru a Lens", objavio je 1997.

Europsku popularnost postigao je 1998. godine albumom "I've Been Expecting You", a kompilacijski album "The Ego Has Landed" priređen je posebno za američko tržište. Brojne ljubavne afere (Geri Haliwell, Nicole Appleton, Nicole Kidman...), raskalašeni život i vrlo dobri album "Sing When You're Winning" (2000.) promovirali su ga u neprikosnovenu medijsku zvijezdu. Taj je status dodatno učvrstio albumom-posvetom Franku Sinatri i klasičnom američkom orkestralnom popu "Swing When You're Winning" iz 2001.

Tijekom 2002. trajao je diskografski "rat za Robbieja", budući da je bio slobodan umjetnik, bez ugovora. Na kraju je produžio vjernost koncernu EMI za rekordnih 80 milijuna funti (preko 100 milijuna eura). No, uz dobre vijesti stigle su i loše: dugogodišnja suradnja s Guyom Chambersom, autorom većine velikih Williamsovih hitova, okončana je baš na prvom izdanju novog ugovora. "Escapology" ga je konačno trebao proslaviti i u Americi. No, od toga ponovno nije bilo ništa i Robbie je tijekom ljeta 2003. trijumfalno koncertirao po Europi, zaključivši impresivan niz rasprodanih nastupa trodnevnim spektaklom na Knebworthu, gdje ga je vidjelo preko 200 tisuća ljudi. Live album i DVD s tog koncerta pojavili su se u prodaji u listopadu 2003. CD "Live At Knebworth" u prvom je tjednu u Engleskoj prodan čak u 120 tisuća primjeraka, čime je Robbie oborio još jedan rekord, postavši izvođač s najprodavanijim live albumom u povijesti.

U jesen 2004. Robbie opet diže medijsku prašinu svojom autobiografijom, a krajem listopada izlazi i prva velika kompilacija sa svim najvećim hitovima.


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Post je objavljen 19.04.2006. u 17:04 sati.