Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmajstrasni

Marketing

Kuna naša svagdašnja

VANJSKI dug u prva dva mjeseca 2006. povećan je za 700 milijuna eura i iznosi 26,2 milijarde eura, što je 5.822 eura po svakom stanovniku. Ako se Hrvatska nastaviti zaduživati ovim tempom prijeti joj dužnička kriza, a građanima pad životnog standarda. Šuker tvrdi da su svi makroekonomski pokazatelji dobri i da Hrvatska može bez problema servisirati svoj vanjski dug. .... Ako se ne uspori rast duga, pitanje je vremena kada će teret plaćanja kamata postati veći od rasta BDP-a, što bi značilo da država ulazi u dužničku krizu. ..... Preuzeto sa Indexa a Index preuzeo od Glasa Istre.........
............................................................................................
Sjećate li se Argentina-scenarija. Dužnička kriza dovela je Argentinu do bankrota.
Prije, tako, dvije godine jedan od moji profesora rekao je da očekuje bankrot RH prvenstveno zbog glupe monetarne politike koja favorizira uvoz i uništava izvoz time pridonoseći nestvaranju novih vrijednosti. Moram priznati malo se preračunao jer, evo, kako svi vidimo Hrvatska se još drži (ni sam ne znam kako), ali koliko dugo ? Ne znam za vas ali ja nebih htio da se o "Hrvatskom slučaju" uči na ekonomskim fakultetima država u regiji.
.
U susjednoj nam Srbiji i Crnoj Gori (uskoro samo Srbiji), koja btw. ima "samo" 15,5 milijardi vanjskog duga, vlada zabrinutost da će se, opet zbog glupe uvozne politike, dogoditi Hrvatski scenarij.
..
Koju pičku materinu je radilo naše ministarstvo financija ovih 15 godina......

Jadna naša kuna
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Post je objavljen 14.04.2006. u 13:33 sati.