Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/astrainfor2

Marketing

život ili smrt...

Danas je tužan dan...kolegi s posla je večeras preminuo tata.Par je dana bio na intenzivnom odjelu u vrlo teškom stanju, na aparatima.Današnji dan se samo očekivao. Teško je to...očekivati očevu smrt.Gledam ga zadnjih par dana i razmišljam kako bih se ja osjećala u njegovoj situaciji. On je takav čovjek da se sa stresom dobro nosi... barem naizgled.Čovjek ma koliko čvrst bio u takvim trenucima lako pukne... i on će, samo je pitanje dana. To možda neće biti večeras ili sutra.
Sinoć mi je rekao kako misli da će mu ovi blagdani proći vrlo tužno. Imao je pravo, svi mi duboko u sebi, htjeli to priznati ili ne nosimo istinu koja samo čeka da izađe na vidjelo. Ja sam strašno emocionalna osoba, svaki gubitak, svađu s ljudima kojima sam okružena teško i duboko proživljavam. Znam da to nije dobro za mene i mnogo puta sam naišla na savjete da moram promijeniti svoj stav. Pokušala sam, ali ni tada se nisam dobro osjećala jer tada nisam bila ono što jesam. Kao da sam živjela u laži, a laž više od ičega izjeda čovjeka ... duboko.
Smrt nas sve čeka prije ili kasnije. Kao dijete, na djedovom pokopu (tada sam imala samo 7 godina), sam razmišljala kako će to izgledati kada ja umrem. Nisam si mogla zamisliti da me tada više nikada, nikada, nikada, neće biti.Sada znam da je smrt sastavni dio života...ma kako to suludo zvučalo. Samo je pitanje kakvi smo ljudi, kako ćemo se s tim znati nositi, kako ćemo to proživljavati.

"U mojoj knjizi "Alkemičar" ključna je teza sadržana u jednoj rečenici kralja Mekisedeka, upućenoj pastiru Santiagu: "Kad nešto doista želiš, cijeli će se svijet urotiti da to i dobiješ.
Duboko vjerujem u to. Međutim, na putu življenja svoje vlastite sudbine, prođemo kroz niz dionica koje su van naše sposobnosti pimanja, a svrha im je da nas uvijek nanovo vrate na put naše osobne legende - ili pak, da nas pouče onom što je neophodno da bismo ispunili vlastito poslanje."

Paulo Coelho "Peta Gora"


Post je objavljen 13.04.2006. u 22:09 sati.