Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/interijeri

Marketing

boje!!!!!

Hladne boje boje poput plave, zelene i plavo zelene se asociraju sa hladnoćom i mirnoćom. Korisite ove boje kada želite postići efekt svježine, hladnoće, uravnoteženosti...

Cool boje plava je boja njihova osnova, dodaju se crvene i žute za postizanje velikog broja boja od mint zelene do nježno ljubičaste. Ove boje pomažu priliko stjecanja dojma mirnoće, iskrenosti, povjerenja i opuštanja.

Vre boje crvena je najviša chroma boja..jednostavno je podignite na najjaču čistoću. Vruće boje potiču jake i intenzivne osjećaje. Crvena se često asocira seksulanim porivima. Koristite ih onda kada želite postići agresivni dizajn ili kada želite nešto istaknuti.
Savjet iako je crvena najagresivnija ukoliko na Vaš dizajn postavite jaku žutu, ona će biti uočena prva.

Tople boje bazirane na crvenoj ali ublažene i omekšane narančastom i žutom. Tople boje se koriste za prikaz ugodnih i toplih emocija.

Tamne boje ne, to nisu boje zla, često ih koristimo kako bi vizualno smanjili prostor. Naravno njihova je osnovna namjena isticanje svjetlijih boja, ove boje sugeriraju melankoliju i postojanost.

Svjetle boje teško ih možemo nazvati bojama jer obično su neznatno prisutne tek toliko da ih naziremo ili naslućujemo. Nasuprot su tamnim bojama a koristimo ih da bi povećali prostor ili površinu.

Pastelne boje blijede boje, to su tintne boje sa velikim primjesama bijele i prirodno su nježne. Evociraju nevinost i romantiku.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service



Post je objavljen 13.04.2006. u 10:28 sati.