Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chimaera

Marketing

Koliko je živa neživa materija?

elementiPiramide – koga ne privlači mogućnost kontakta s civilizacijom starom tisućama godina, bolje rečeno djelićem tog sjaja što je vrijeme sačuvalo. No piramide dobro čuvaju svoje tajne, tajne koje ni vrijeme nije uništilo. Jedna od njih je i faraonsko prokletstvo.

«Smrt će pokositi svojim krilima svakog tko omete faraonov mir» stajalo je na ulazu Tutankamonove grobnice prilikom njenog pronalaska 26. studenog 1922. godine. I doista, smrt je pokosila 22 člana ekspedicije. Slučajnost? Ne bih rekla.
Najčešće objašnjenje koje dobijem u razgovoru s ljudima su spore i gljivice, no ono što mene muči jest kako da uz svu našu današnju medicinsku tehnologiju, na lokaciji nisu pronađene nikakve spore ni gljivice, ma nikakve bakterije ni virusi koje su mogle uzrokovat tako naglu i toliko različitu smrt članova ekspedicije.

Mislim da se tu ne radi o koincidenciji niti sporama, stvar je mnogo delikatnija i svakodnevnija. Naime neke tvari, a možda i sve, imaju sposobnost «pamćenja». Tragedije, neugodni događaji, neprirodne smrti ostavljaju trag na mjestima na kojima su se i dogodile, na način da okolina, sastavljena od tzv. nežive materije upija te snažne emocije, nakon čega ih stalno emitira. Znate onaj osjećaj kad prođete nekud i uhvati vas jeza ili neki neobjašnjiv neugodan osjećaj? Vrlo je vjerojatno da se nalazite na mjestu nekakve tragedije, čiji odjeci otvaraju vrata prošlosti. (To je poput radiostezije - pronalasku npr. vode pomoću rašlji - odnosno radi se o tome da tvari emitiraju određenu vrstu zračenja, energije koju neke hipersenzitivne osobe, u ovom slučaju rašljari mogu «pokupiti».) Dakle ukoliko se takve stvari događaju nesvjesno – moguće bi bilo i svjesno izazvati i zlouporabiti tu vrstu energije.

Vratimo se faraonskom prokletstvu – Egipćani su štovali zagrobni život više od ovozemaljskog, te su za njihovog vladara - faraona prilikom pokopa omogućili sve ovozemaljske blagodati koje bi mu možebitno bile potrebne u novom zagrobnom životu. Uz svo zlato, hranu, piće, žive ljude - svećenike, žene, potrebna je bila i zaštita tog mjesta od neželjenih lopova, sada i ubuduće. Dakle zlouporaba takve energije, koju spomenuh koji red prije, mogla bi na mjestu poput faraonovog zadnjeg počivališta ostavit takav «otisak» koji bi sve one nepoželjne, koji remete njegov mir, «prikladno» kaznio.

Slično prokletstvo prati i poznati dijamant Hope, no tu priču ostavljam za jedan drugi put.


Post je objavljen 07.04.2006. u 11:11 sati.